Soma CHP'den Festival Eleştirisi - Son Dakika
Yerel

Soma CHP'den Festival Eleştirisi

Soma CHP\'den Festival Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu Soma Belediyesi'nin festival açılışında milletvekillerine söz vermemesini ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin festival açılışını siyasi arenaya dönüştürdüğünü ifade ederek, "Hal"...

11.09.2013 14:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu Soma Belediyesi'nin festival açılışında milletvekillerine söz vermemesini ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin festival açılışını siyasi arenaya dönüştürdüğünü ifade ederek, "Hal böyleyken festivalin açılış gününde sayın Belediye Başkanımızın yaptığı konuşma tam bir siyasi nezaketsizlik örneğidir. Farklı partiden olmalarına rağmen Soma Belediyesi'nin festivalini onurlandıran CHP ve MHP milletvekillerine söz verme inceliğini gösteremeyen başkan yaptığı konuşmayla da birlik ve beraberliği pekiştirmek, her düşünceden insanı birbirine yaklaştırıcı ve bütünleştirici bir konuşma yapmak yerine partisini öven kaba bir siyasi söylemi tercih etmiştir." dedi.

'KARAELMAS FESTİVALİ YOK OLMAYA DOĞRU GİDİYOR'

Soma'da her yıl yapılan festival etkinliklerinin her geçen yıl halk tarafından yeniliklerle dolu beklentisinin arttığına değinen Bayramoğlu, "Gelişerek kültür sanat olaylarının artarak büyüyerek halkta oluşturduğu coşkuyu kentlilik bilincini pekiştirerek, birlikte yaşamının güzelliklerini ortaya koyarak çıkması gerekirken Soma'daki Karaelmas Festivali ne yazık ki her geçen gün biraz daha sönükleşerek yok olma noktasına doğru gitmektedir. Karaelmas Festivali, kültür ve sanatla alakası olmayan bir sanatçı konserinin kültür ve sanat bölümünü karşıladığı düşünülen bir panayır haline dönüşmüştür."

VEKİLLERE NEDEN SÖZ VERİLMEDİ?

Hükümet yatırımları ile belediye icraatlerinin ilgisinin olmadığını belirten Bayramoğlu, "Duble yollarla belediyenin icraatlerinin ne ilgisi vardır. Hükümet icraatlarını övücü genel politikaya ilişkin partisini yüceltici konuşması siyasi etiğe uygun değildir. Eğer milletvekillerine söz verilmesi düşünülmediyse başkanın böyle bir konuşma yapmaya hakkı yoktur. Daha da trajikomik olan olay şudur ki, Sayın Özgür Özel tepkisini başkana ilettiğinde başkanın verdiği cevap çok hazindir. Kendisi açısından çok üzücüdür. Yerden göğe kadar haklısınız sayın vekilim ancak yerel seçim sürecinde aday gösterilmem noktasında benden böyle bir konuşma yapmam beklenmektedir. Böyle bir konuşma yapmaya mecburdum. Şeklindeki cevabı bir itiraf ve itirazların da haklılığını ispatlayan bir cevap olmuştur. Yakışmamıştır, festivalin ruhuna uygun olmamıştır, birleştirici olmaktan uzak ayrıştırıcı bir konuşma olmuştur. Zaten başkanın konuşmasının aldığı alkışta bunun bir göstergesidir. Protokol trübünündeki 3-5 partinin dışında Başkanın konuşmasının hiçbir etkisi de olmamıştır." dedi.

9,5 YILINI YATARAK GEÇİRDİ

Ergene'nin 9,5 yıllık başkanlık döneminde hizmet yapmadığını iddia eden Bayramoğlu, "9,5 yılını yatarak geçiren bir belediye başkanı seçime 5-6 ay kala bir süre içersinde bir şeyler yapıyor görünmek için sonucunun nereye varacağı belli olmayan bir icraata bel bağlamış görünmektedir. Vekilimize verdiği cevaptaki çaresizlik sayın başkanın sonun başlangıcında olduğunu gösteren en büyük delildir. 2014 Mart ayında belediye seçimlerini kazanacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Kültür ve Sanat Festivalinin nasıl olacağını inşallah tüm Somalılara gösterecektir." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma CHP'den Festival Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement