Srilanka Heyeti'nden Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Srilanka Heyeti'nden Müsiad'a Ziyaret

Srilanka Heyeti\'nden Müsiad\'a Ziyaret

Bir dizi inceleme ve gezi için Gaziantep'te bulunan Srilanka heyeti Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti.

06.09.2013 13:15

Bir dizi inceleme ve gezi için Gaziantep'te bulunan Srilanka heyeti Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Srilanka heyeti burada işadamları ile bir araya geldi. Heyette bulunan Srilanka teşvik kurulu direktörü Duminda Ariyasinghe, bakan danışmanı Kirthinanda Dinesh, Srilanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne işadamlarına bölgeleri ile ilgili işadamlarına bilgiler verdi. Heyet ayrıca bir video gösterimi ile Srilanka'da yapılabilecek yatırımlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Srilanka teşvik kurulu direktörü Duminda Ariyasinghe bölgelerinde yıllardır süre gelen terör belasının büyük bir irade ve kararlılıkla ortadan kaldırıldığını hatırlatarak, bölgenin şimdi yatırım beklediğini söyledi. teşvik kurulu direktörü Ariyasinghe Srilanka'nın artık dünyanın en güvenilir ülkeler arasında gösterildiğine işaret ederek, "Biz ülke olarak yıllarca dış güçlerin beslediği terör belasından kurtulmak için mücadele verdik. Kararlılıkla sürdürdüğümüz bu mücadeleyi dünyanın en tehlikeli terör grubunu mağlup ettik. Bunu halkın desteği ile yaptık ve ülkemiz şuanda dünyanın en huzurlu bölgelerinden biri. Yıllarca terörle uğraşan ülkemiz şuanda yatırıma açık bir şekilde bekliyor. Ülkemiz bu güne kadar meşhur çayı ve terörüyle anılıyordu. Ama artık terör bitti ve sanayisi ve teknolojisi hızla gelişen bir ülke. Bu aradaki fırsatlardan Türk yatırımcılarında faydalanmasını istiyoruz. Yapacağınız her yatırım için mutlaka önemli teşvikler alacaksınız" dedi.

Teşvik Kurulu Direktörü Ariyasinghe ülkelerinde yapılacak her ürünün Arap Yarım adası ve Ortadoğu olmak üzere onlarca ülkeye gümrüksüz mal satışının geçirildiğini de hatırlatarak, "Ülkemizin serbest ticaret anlaşması imzaladığı onlarca ülke bulunuyor. Bu ülkelere gümrüksüz bir şekilde mallarınızı pazarlayabilir Pazar payınızı genişletebilirsiniz. Yatırıma tüm Türk işadamlarını mutlaka bekliyoruz" dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık ise Srilanka halkının terörden kurtarılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Srilanka yıllarca terörle uğraştıktan sonra kurtulması sevindirici. Bizlerinde canımız terör nedeniyle çok yandı ve inşallah bundan sonra canımız yanmayacak. Çünkü çözüm süreci ile ilgili ciddi gelişmeler var. Avrupa ülkelerinin çifte standart uyguladığını biliyoruz. Yani bir başka yerde terör saldırısı olurken insan haklarından bahsediyorlar. Ama kendilerinde bir terör olayı olduğunda olayı terörizm diye ifade ediyorlar. Bu maalesef gelişmiş dediğimiz Avrupa'nın iki yüzlülüğünü gösteriyor. Srilanka'yı tanıtım filmini izleyene kadar sadece çay üreten bir ülke olarak biliyorduk. Tabi tanıtım filmini izledikten sonra ve kendilerinden bizzat bölge hakkında bilgi alınca fikirlerimiz kısmi olarak değişti. MÜSİAD ailesi olarak en kısa zamanda yerinde görüp fiziki olarak görüp oradaki şartları etüt etmek istiyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Srilanka Heyeti'nden Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement