Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı Çorum'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı Çorum'da Başladı

Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı Çorum\'da Başladı

Çorum'da bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı başladı.
Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde 40 ilden 400 firmanın katıldığı fuar açılışına Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reha Metin Alkan,...

28.11.2013 17:00

Çorum'da bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde 40 ilden 400 firmanın katıldığı fuar açılışına Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Muharrem Sarıaslan ve Yakup Karaca, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, birlik başkanları ve davetliler katıldı.

Fuar açılışında bir konuşma yapan Vali Sabri Başköy, fuarların üretilenle talep edilenleri bir araya getiren platformlar olduğunu söyledi. Fuara 40 ilden 400 firmanın katıldığını dile getiren Vali Başköy, organizasyonun küçümsenecek bir organizasyon olmadığını belirtti.

Bazı ülkelerin fuarların sırrına iyi vakıf olduğunu ve bu organizasyonlarla çok büyük paralar kazandığını belirten Başköy, " Türkiye'de bu fuarın farkına varmaya başladı. Bunları Anadolu şehirlerine kaydırmamız lazım. Dünyaya açık değiliz. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 100 bir artış sağlanmış. Fuarlar aynı zamanda kaynaşmaya neden olur. Binlerce yıl evvel panayırlar düzenleniyormuş. İnsanlar buralarda bir araya gelip ticaret yapıyormuş. Şimdi fuarlarda bir araya geliyor. Bu topluma da artı yazıyor" dedi.

TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan, ihtisas fuarlarının, sektörlerdeki yeniliklerin takip edilmesi anlamında benzersiz bir fırsat olduğunu belirtti. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda katılımcı sayısındaki artıştan dolayı memnun olduklarını dile getiren Sarıaslan, katılımcı il sayısının fazlalılığının, gelecek ziyaretçi sayısını da artıracağını ifade etti. Sarıaslan, ayrıca fuara 400 firmanın katılıyor olmasının da, organizasyonunun ciddiyetini ve büyüklüğünü gözler önüne serdiğini kaydetti.

Çorum'un sanayisiyle, turizmiyle ve tarımsal üretimiyle güçlü potansiyeli olan bir il olduğunu anlatan Sarıaslan, "Müteşebbis ruhu ile sanayisini belli bir noktaya getiren, makine ihracatı ile bir marka haline gelen ilimizde tarımsal ürünlerin ihracatı da her geçen yıl artmaktadır. Tarımsal üretimde bilimsel metotlara daha fazla önem vermek suretiyle ilimizin ihracat oranları çok daha ileri seviyelere taşınabilir, ülkemizin 2023 hedefi olan yıllık 500 milyar dolar ihracat hedefine çok daha fazla katkı sağlar hale gelebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olma iddiasıyla yola çıktıklarını açıklayan Atlas Uluslararası Fuarcılık Firması Yetkilisi Fevzi Atasagun, 400 firmanın katılacağı Çorum Tarım Fuarı için, 40 ilden ziyaretçi taşıyacaklarını bildirdi.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra fuardaki stantları gezdi. Fuarda bir firma tarafından yetiştirilen "kal" ve "Türk bayrağı" bulunan elmalar büyük ilgi çekti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı Çorum'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement