Tarsus'ta "Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Gübreleme" Semineri - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta "Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Gübreleme" Semineri

Tarsus\'ta "Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Gübreleme" Semineri

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürlüğünce zeytin üreticilerine yönelik "Organik zeytin yetiştiriciliğinde gübreleme’’ konulu seminer düzenledi.

11.10.2013 16:53

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürlüğünce zeytin üreticilerine yönelik "Organik zeytin yetiştiriciliğinde gübreleme" konulu seminer düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası'ndaki seminerde, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında Tarsus'ta bin 200 dekarlık alanda 77 üreticinin organik zeytin üretimiyle iyi tarım uygulamalarına yönlendirildiğini kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gerek ÇATAK projesi gerek de organik tarım kapsamında üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Tarsus'a özgü olan sarıulak cinsi zeytinin büyük potansiyeli var. Bunun artması lazım. Vatandaşımız organik tarım yapıyordu ama belgelendirilmesi gerekiyordu. Biz projeyle bunu yaptık. Yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla 87 kişi zeytincilik projesine dahil oldu."

Erdoğan'ın konuşmasının ardından ziraat mühendisleri Hasan Keleş ile Özlem Türkmen üreticileri organik zeytin yetiştiriciliğinde gübreleme' konusunda bilgilendirdi.

Toplantıya Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve üreticiler katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta 'Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Gübreleme' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement