Taşova'da Yeni Belediye Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Yeni Belediye Binası Açıldı

Taşova\'da Yeni Belediye Binası Açıldı

Amasya'nın Taşova ilçesinde yeni belediye binasının açılışı yapıldı.

18.09.2013 10:27

Amasya'nın Taşova ilçesinde yeni belediye binasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Taşova Kaymakamı Engin Uysal, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman ile diğer yetkililer de katıldı.

Eski Tekel binasının 3 aylık sürede yaklaşık 250 bin liralık harcamayla belediye sarayına dönüştürüldüğünü anlatan Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, belediye hizmetlerinin daha iyi bir ortamda sunulacağını söyledi. Belediye hizmetlerinin sunulduğu binalarda iyi bir hizmet sunabilmek için mekanın da güzel olması gerektiğine değinen Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Fiziki şartlar çok önemli. Böyle güzel bir binada belediyemizin halkımıza en iyi hizmeti sağlayacağına inanıyor ve bu eserin Taşova ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İlçede bu yıl 9. su kutlanan Taşova Çiçek Bamyası Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinde yaptığı konuşmada her ilin ve ilçenin kendisiyle özdeşleşmiş değerlerinin olduğuna işaret eden Vali Çomaktekin, "Nasıl ki Amasya denildiğinde akla şehzadeler şehri olduğu ve Amasya elması geliyor ise, Taşova denildiğinde de akla Çiçek Bamyası gelmektedir. Bu yönüyle Çiçek Bamyası Taşova için önemli bir değer taşımaktadır. Başka yerlerde de bamya vardır ama, Taşova'nın çiçek bamyası buraya özeldir ve burada güzeldir. Bamya üretimine baktığımızda ülkemizin bamya üretiminin yüzde 80'inin Amasya'da, Amasya'da yapılan üretimin ise yüzde 52'sinin ise Taşova'da yapıldığı görülmektedir. Bu da bize bamyanın bu bölge için taşıdığı önemi göstermektedir. Böylesi önemli bir ürünü markalaştırıp, iyi bir şekilde daha geniş kitlelere tanıtımını yapmamız lazım" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşova'da Yeni Belediye Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement