Tdv Genel Müdürü Sakarya'da Din Gönüllülerine Hitap Etti? - Son Dakika
Yerel

Tdv Genel Müdürü Sakarya'da Din Gönüllülerine Hitap Etti?

Tdv Genel Müdürü Sakarya\'da Din Gönüllülerine Hitap Etti?

Sakarya Müftülüğü'nün Sakarya genelinde görev yapan Din Görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik organize ettiği 2014 yılı Eğitim Seminerlerinin ilki, yoğun bir katılımla Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

31.01.2014 13:14

Sakarya Müftülüğü'nün Sakarya genelinde görev yapan Din Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik organize ettiği 2014 yılı Eğitim Seminerlerinin ilki, yoğun bir katılımla Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yeni yılın ilk eğitim semineri ise Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu verdi.

Seminer Programı, Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Okuma Yarışması Türkiye 2'ncisi Hafız Muhammet Polat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Sakarya Müftüsü İlyas Serenli bir açılış konuşması yaptı. İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şubesi Başkanı İlyas Serenli konuşmasında, Türkiye Diyanet Vakfı'nın büyük ve önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için bütün din görevlilerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içinin yanı sıra yurt dışında da önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirten Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Türkiye Diyanet Vakfı'nın sivil toplum kuruluşları arasında önemli bir yere sahip olduğunu ve bütün din görevlilerinin aidiyet duygusuyla bu hizmet kervanının içerisinde yer almasını istedi.

Daha sonra ise Programa konuşmacı olarak katılan TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, salonun tamamını dolduran Kur'an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerine "Türkiye Diyanet Vakfı'nın Dünü - Bugünü" konulu bir seminer verdi.

Sunum eşliğinde Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetlerini anlatan TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfının 970 şubesiyle büyük bir kuruluş haline geldiğini, Vakfın bugünkü seviyeye gelmesinde din görevlilerinin önemli desteğinin olduğunu vurgulayarak, bu desteğin bundan sonra da artarak devam edeceğini ümit ettiğini söyledi.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiği sunumunda; Türkiye Diyanet Vakfı'nın bugüne kadar 200 binin üzerinde öğrenciye karşılıksız burs verdiğini, Vakfın 9 adet yüksek öğrenim öğrenci yurdunun bulunduğunu ve bunlara üç yıl içerisinde 45 adet daha eklenmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirildiğini, konuk öğrenci faaliyetleri ile Vakfın yurt dışında verdiği eğitim hizmetlerini anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın sosyal yardım faaliyetleri kapsamında, kurban başta olmak üzere, ayni ve nakdi yardımlarına değinen TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 2013 yılında vekaletle kurban kesim organizasyonuna verdikleri destekten dolayı din görevlilerine teşekkür etti.

Gerçekleştirilen Seminer Programına; Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Sakarya genelinde görev yapan Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tdv Genel Müdürü Sakarya'da Din Gönüllülerine Hitap Etti? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement