Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Önemli Proje - Son Dakika
Yerel

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Önemli Proje

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Önemli Proje

SAKARYA (İHA) – Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

29.08.2013 18:26

SAKARYA (İHA) – Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Elmas Garden Inn Otel'de projeyi tanıtım amaçlı toplantı düzenlendi. Çalışma sonunda suçların önlenmesi, suç işlemenin zorlaştırılması, suç ve suçluların kolayca tespit edilerek yakalanabilmesi hedefleniyor.

Elmas Garden Inn Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Büyük, Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı Orhan Çınar, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Sakarya Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin ve çok sayıda davetli katıldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından "Güvenlik kameraları ile daha güvenli yaşam alanları " sloganıyla yürütülen projeyle, polisiye tedbirlerin yanı sıra ildeki iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılarak suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi amaçlanmakta.

Proje kapsamında Sakarya il merkezi Polis sorumluluk bölgesindeki konutlar, ikamet sahipleri ve iş yeri sahipleri yer alırken, Projenin bir amacı da suç korkusunu azaltarak kentteki yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak.

Elmas Garden Inn Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Büyük, "Bugün başlatılmış olacağımız projeyle ilimizde güvenlik problemini daha aza indirecek, daha güvenli bir şehir haline getirecek, var olan problemleri azaltacak, suçların önlenmesini, suçluların yakalanmasını sağlayacak bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Yine bu çalışmalarımızda toplumuzun, Sakaryalıların, sivil toplum kuruluşların, yerel yönetimlerin hepsinin çok önemli katkı ve destekleri oldu. MOBESE sistemi içerisinde ilin tamamının gözlenmesi, izlenmesi güvenlik yönünden daha iyi bir noktaya getirilmesi açısından da belirli hizmetleri yerine getirdik. Türkiye'nin diğer illeri ile ilimiz kıyaslandığında güvenli şehir, güvenlik açısından olumlu şehir sıralamalarında ilk 10'larda yer alıyoruz. Birçok çalışmada 7'nci, 8'nci sıralardayız. Asayiş hizmetleri ve güvenlik hizmetleri açısından ilimiz diğer illere göre olumlu bir yerdeyiz. Güvenli bir şehir Sakarya ama daha güvenli bir şehir nasıl olunur diye sürekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun da bu hizmetleri yerine getirme açısından öncelikli olarak tabi ki Emniyet ve Jandarma kurumlarımız ama hiçbir zaman bu güvenlik hizmetleri sadece bu kurumlarla yürütülecek hizmetler değil, toplumun her kesimini, her tarafının buna katkı sağlaması gerekiyor. Herkes güvenlik açısından kendisine düşen katkıyı desteği de sağlaması gerekiyor. Bu proje aslında bir çok boyutuyla bir iş birliği beraberliği projesi. Ben bu projeye bundan önceki projelerde gösterildiği ilgi ve geniş desteğin bu projeye de gösterileceğini düşünüyorum. Başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere bu projede yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Proje Sorumlusu Toplum Destekli Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin ise, "Bu proje bize Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile Sakarya halkının arasında ki dayanışma ve kaynaşmayı bire bir gösterme imkanını sunacaktır. Projemizin amacı güvenli olan şehrimizi daha güvenli hale getirmek için güçlerimizi birleştirelim dedik, sloganımız buydu. Yapılan incelemelerde kameralar, güvenlik sistemleri ve çevre aydınlatmalarıyla ilgili halka uyarı ve tavsiyelerde bulunuluyor, açıklayıcı broşür ve kitapçıklar dağıtılıyor. İncelenen yerlerin yetkilileriyle daha sonra tekrar görüşülerek eksikliklerin giderilip giderilmediği, gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı hakkında geri dönüşüm alınacaktır. İlimiz genelindeki yaklaşık 200 MOBESE kamerasına ek olarak iş yerleri ve yaşam alanlarına vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için yerleştirilecek kamera ve güvenlik sistemleriyle ilimiz tüm cadde ve sokakları büyük bir kamera ve güvenlik ağıyla kontrol altına alınacaktır. Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak değerli halkımızdan iş yerlerini ve yaşam alanlarını çevre güvenlik kameraları ve güvenlik sistemleriyle donatıp, aydınlatmalarını sağlayarak bizlere destek olmalarını, çalışmalarımıza katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Türkiye'nin en güvenli illerinden birisi olan Sakarya'da hiçbir suç ve suçlu gizli kalmasın, suç işlemek imkansız hale gelsin, Sakarya'mız huzur şehri olsun istiyoruz. Daha huzurlu bir Sakarya için polis halk ele diyerek projemiz ilimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açıklayıcı broşür ve kitapçıklar dağıtılarak, Elmas Garden Inn Otel'de düzenlenen kokteylin ardından program son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Önemli Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement