Tüpraş'ta 75 Kişi İş Sahibi Oldu - Son Dakika
Yerel

Tüpraş'ta 75 Kişi İş Sahibi Oldu

Tüpraş\'ta 75 Kişi İş Sahibi Oldu

Tüpraş ile İş-Kur'un ortak projesi olan İstihdam garantili işgücü yetiştirme eğitim sertifika töreninde 75 kişiye sertifika verildi.

09.05.2012 17:04

Tüpraş ile İş-Kur'un ortak projesi olan İstihdam garantili işgücü yetiştirme eğitim sertifika töreninde 75 kişiye sertifika verildi. Sertifikaları alan 75 kişi Tüpraş'a işbaşı yapacak.

İş-Kur desteği ile 29 branşta 712 saat eğitim alan 75 kişi Tüpraş çalışanı olmaya hak kazandı. Aralık ayında başlayan eğitimlerde 48 eğitimci öncülüğünde eğitim alanlar için dün sertifika töreni düzenlendi. Törene, Vali Ercan Topaca, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Rafine Müdürü Mesut İlter, Petrol-iş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Kaymakamı Mehmet Şirinoğlu, Çalışma ve İş Bulma Kurumu Müdürü Öztekin Kaşukçi katıldı.

Törende konuşan Topaca, "Aslında hayatınız şimdi başlıyor. Maddi ferahınızı yükseltirken aynı zamanda Türpraş'ın şirket başarısını yükselteceğinizden de eminim. Her gün kendinizi yetiştirmeyi öğrenin. Bir makinede operatör olarak çalışıyorsanız o makinanın farklı özelliklerini öğrenin. İleride amirliğe kadar yükselmenizde en büyük etken bu olacaktır" dedi. Rafine müdürü İlter ise "2011 yılı içinde başlayan proje daha da büyüyecek ve İ-Kur ile yapılan anlaşma çevresinde daha iyi rol alacak. Bir operatörün görevi öğrenmesi tam anlamıyla 3 yıldır. Bu süre zarfında arkadaşlarımız işin tam ustası olacaklardır" diye konuştu. Vali Ercan Topaca kursiyerler arasında en başarılı olan birinci İbrahim Bosnalı, İkinci Cihat Aydın ve üçüncü Şahin Ataşcan'ı tebrik etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüpraş'ta 75 Kişi İş Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement