"Türkiye Bitkileri Listesi" Adlı Kitap Yayınlandı - Son Dakika
Yerel

"Türkiye Bitkileri Listesi" Adlı Kitap Yayınlandı

"Türkiye Bitkileri Listesi" Adlı Kitap Yayınlandı

Ülkedeki 90'dan fazla bilim insanının katkısıyla hazırlanan "Türkiye Bitkileri Listesi" yayınlandı.

01.01.2013 12:01

Baş editörlüğünü Prof. Dr. Adil Güner'in yaptığı ve ülkedeki 90'dan fazla bilim insanının katkısıyla hazırlanan "Türkiye Bitkileri Listesi" (Damarlı Bitkiler) yayınlandı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, kitabın, bilim alemi ve botanik dünyası için başvuru eseri olma özelliği taşıdığını belirtti.

Bu eserin, "Artemisia" (Pelin otu-Yavşan) cinsine ait bölümün, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Kürşat tarafından yazıldığını kaydeden Doğru, şunları ifade etti:

"Bu kitap, Türkiye'nin tüm damarlı bitkilerinin aynı ciltte toplandığı ilk ve tek çalışmadır. Ayrıca kitapta her bitkinin adı Türkçe yazıyor. Aynı zamanda eser de ülkemizdeki bitki zenginliği hakkında da önemli veriler sunmakta. Botanik alanındaki bu eser, ileride yazılması planlanan 'Türkçe ve Resimli Türkiye Florası' adlı çalışmanın da ilk basamağını oluşturmakta. Türkiye Bitkileri Listesi adlı eser, üniversitemize ve botanik alanında çalışmalarını yürüten araştırmacılara önemli bir katkı sağlayacak."

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye Bitkileri Listesi' Adlı Kitap Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement