Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Kütahya'da - Son Dakika
Yerel

Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Kütahya'da

Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Kütahya\'da

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’i Ziyaret Etti.

14.04.2015 22:54

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'i Ziyaret Etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'i ziyaretinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç ve Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan'da hazır bulundu.

Ziyarette Dumlupınar Üniversitesine hayranlığını gizlemeyen Düsen Kaseinov, Dumlupınar Üniversitesi'nin TÜRKSOY'la aynı yılda kurulduğunu belirtti. Kaseinov, Türk dünyasının engin kültür coğrafyasına yeni ufuklar kazandırma noktasında Dumlupınar Üniversitesiyle çalışmaktan keyif duyacağını ifade etti.

Rektör Remzi Gören, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mevzu Türk dünyasıysa üniversitenin her türlü katkı ve işbirliğine hazır olduğunu ve bu işbirliğinin kurumsal altyapısının en kısa sürede hazırlanacağını müjdeledi.

Ziyarette hazır bulunan Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, TÜRKSOY'un tüm dünyada Türklüğü ve Türk dünyasını kültürel düzlemde tanıtması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş'ın gayretli çalışmaları takdire şayandır. Dumlupınar Üniversitesi'nin seçkin Meslek Yüksek Okullarından biri olan Hisarcık Meslek Yüksekokulu bu faaliyetlere her zaman azami ölçüde katkıda bulunacaktır" dedi.

Özkan, TÜRKSOY'un Türk Dünyası için, mitlere göre, Ergenekon'dan çıkışı simgeleyen Nevruz Bayramı'nın küresel manada vücut bulması için yoğun gayretler gösterdiğini ve bu gayretlerin 2010 yılında sonuç vererek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından "Dünya Nevruz Bayramı" olarak ilan edildiğini ifade etti.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov Kütahya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement