Tutuklu İşçiler Talas Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tutuklu İşçiler Talas Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Tutuklu İşçiler Talas Belediyesi\'ni Ziyaret Etti

Kerbela'da tutuklandıktan 43 gün sonra memleketlerine dönen Kayserili 7 işçi Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım'ı ziyaret etti.

17.04.2012 14:34

Kerbela'da tutuklandıktan 43 gün sonra memleketlerine dönen Kayserili 7 işçi Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım'ı ziyaret etti.

Kayserili işçiler Tuncay Altunbaş (36), Mehmet Altunbaş (47), Ahmet Altunbaş (40), Sezai Gedikbaş (31) ve Turgut Kurtul (43), daha sonra kendilerinin serbest bırakılmasında katkıda bulunan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başkan Yıldırım ile makamında bir araya gelen işçilerden 43 yaşındaki Turgut Kurtul, 43 gün boyunca tutuklu kaldıkları süre içinde yaşadıklarını anlattı. Kendilerinin vizelerinin bulunmasına rağmen sadece Zaho'dan giriş yaptıkları için tutuklandıklarını söyleyen Kurtul, ailelerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirterek, cezaevinde kendilerine çok iyi davranıldığını kaydetti. Kurtul, Türkiye'den Irak'a çalışmak için gitmek isteyenlere Zaho'dan giriş yapmamaları tavsiyesinde bulunarak, " Bağdat'a uçakla gitsinler. veya İran'dan gitsinler. Kerbela yönetimi Kuzey Irak'ı tanımıyor, oradan girenleri de tanımıyor." dedi. Irak'ta çalışmanın rahat olduğunu ifade eden Kurtul, yine de çalışmak isteyen Türk işçilerin giriş yaptıkları yere dikkat etmelerini istedi. Tutukluluk sürecinde ailesiyle bu kadar ayrı kalmadıklarını diye getiren Kurtul, "Evlenme çağında kızım var. Oğlum var yetişkin onlar bensiz ne yaparlar diye düşündüm ve sonra abdest alıp namaz kıldım. Allah'ıma çok şükür rahatladım ve serbest kaldık." diye konuştu.

47 yaşındaki Mehmet Altunbaş ise, kendilerinin vizeli olmalarına rağmen keyfiyetten tutuklandıklarını anlatarak, "Diğer tutuklu arkadaşlarımızın vizeleri bitmişti. İnşallah 18 arkadaşımız, mahkemenin ardından 25 Mayıs'ta serbest kalacaklar." diye konuştu. Altunbaş, bir daha Irak'ta çalışmayı düşünmediklerini söyledi.

31 yaşındaki işçi Sezai Gedikbaş da, bütün arkadaşlarıyla birlikte çıkıp Türkiye'ye gelmeyi çok istediklerini, ancak sadece kendilerinin serbest kalmasından dolayı buruk sevinç yaşadıklarını dile getirerek, "Hep birlikte gelmek istedik ama arkadaşlarımız daha çok üzüldü orda kaldıkları için. Sonuçta bizim bir suçumuz yoktu. Boşu boşuna 43 gün yattık. Eziyet görmedik. Ama biz tutukluyken başkanımız Rifat Yıldırım, birçok yerle temasa geçerek bizim serbest bırakılmamız için görüşmeler yapmış ve ailelerimizle yakından ilgilenmiş. Kendisine teşekkür etmek için ziyaret ettik." şeklinde konuştu.

Hemşeri olan işçilerin serbest kalmasında topyekun çalıştıklarını ifade eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Enerji Bakanımızdan, Dışişleri Bakanımıza, milletvekillerimizden Cumhurbaşkanımıza kadar hepimiz işçi kardeşlerimizin serbest kalması için çalıştık ve çok şükür sağ salim memleketlerine döndüler. İnşallah diğer tutuklu işçilerimiz de serbest kalıp ailelerine kavuşurlar." ifadelerini kullandı. Başkan Yıldırım, geçmiş olsun dileklerinden sonra hukuki açıdan yapılması gerekli işler için yardım sözü verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tutuklu İşçiler Talas Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement