Uluslararası "Kars Aşıklar Bayramı" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası "Kars Aşıklar Bayramı" Sona Erdi

Uluslararası "Kars Aşıklar Bayramı" Sona Erdi

Kars Belediyesi tarafından organize edilen "8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" ödül töreniyle sona erdi.

25.02.2013 09:58  Güncelleme: 10:07

Kars Belediyesi tarafından organize edilen "8.Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" ödül töreniyle sona erdi.

22-23-24 Şubat 2013 tarihleri arasından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 8. Uluslar arası Aşıklar Bayramı soğuk kış gününde Karslılara sıcak 3 gün yaşattı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen, Türkiye'den ve 8 ülkeden 200'e yakın aşığın katıldığı Aşıklar Bayramı'nda salonu dolduran binlerce Karslı aşıkların seslendirdiği türkülerle hem oynadı, hem hüzünlendi, hem de gözyaşlarına boğuldu.

Ödül töreni kapsamında teknik kurula plaketleri Kars Valisi Eyüp Tepe tarafından verilirken, Akademisyenler ve yazarlardan oluşan jüri üyeleri ise plaketlerini Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş verdi.

Yarışma kapsamında yapılan atışma, hikayeli türkü, leb değmez, divan ve muaamma dallarında dereceye giren aşıklara da başarı belgeleri ve plaketleri Koçköy Beldesi Belediye Başkanı Esat Aydın ile

Kars Belediyesi Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri tarafından verildi.

Ödül törenin ardından Vali Eyüp Tepe ve Başkan Nevzat Bozkuş, salonda bulunan aşıklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Karslılarla birlikte 3 gün salona gelerek aşıkları dinleyen Kars Valisi Eyüp Tepe, aşıklar bayramının dolu dolu geçtiğine ve 3 gün boyunca salonun tıka basa dolduğuna dikkat çekti.

Vali Eyüp Tepe; "Tertiplediğimiz uluslar arası Kars Aşıklar Bayramı sizlerin de yoğun ilgi ve katılımıyla 3 günlük süren bir maratondan sonra nihayete erdi.

Doğrusu tabi ki ben öncekileri bilemiyorum ama daha çnce pek çok aşıklarla atışmaya aşıkların faaliyetlerine katıldım.

Değişik illerdeki görevlerim esnasında.

Ama itiraf etmeliyim en canlısı, en görkemlisi bu Aşıklar Bayramıydı. 3 gün gibi aslında bana göre uzun bir periyotta sürmesine rağmen başladığı günden bittiği ana kadar salonda en ufak bir heyecan azalması olmadı. En ufak bir boşalma olmadı. Bu manada çok takdire şayan bir katılımcı ilgisi vardı. Bu da bu bayramın Kars'a yakıştığını gösteriyor. Kars'ın bu bayramı sahiplendiğin gösteriyor.

Ben şahsen 180-200 civarındaki aşığımıza Kars olarak ev sahibi olduğundan dolayı çok bahtiyar oldum" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da aşıklar bayramını geçmişteki gelenek ve göreneklerini tekrar yaşatmak amacıyla yaptıklarını belirtti.

Bozkuş; "Sazın ve sözün ustaları yaşadığı toplumların dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle neşelenen kültür mirasçıları, kültür elçileri ozanlarımız çok iyi bir şekilde 3 gündür bu konuyu iyi bir şekilde icra ettiler. ve Kars halkıda gerçekten geçmişine sahip çıktı.

Geldi salonu tıklım tıklım doldurdu.

Bu bayram gerçekten şölen havası içinde geçti" diye konuştu.

Daha sonra 3 gün boyunca Aşıklar Bayramı takip eden basın mensuplarına da birer plaket verildi. Basın mensuplarına plaket verileceğini Başkan Bozkuş'un ifade etmesiyle birlikte Vali Tepe'nin "Peki kim çekecek" demesi ise salonda bulunanları kahkahaya boğdu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası 'Kars Aşıklar Bayramı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement