Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı

Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı

İşadamı Ahmet Şahin'in Sapanca İlçesi'nde kurduğu 'Doğa Park' adını verdiği özel çiftliğinde 3 yıl önce başlattığı 'Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin üçüncüsü başladı

05.06.2011 11:50

Sanata olan tutkunluğu ile tanınan işadamı Ahmet Şahin'in Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde kurduğu 'Doğa Park' adını verdiği özel çiftliğinde 3 yıl önce başlattığı 'Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin üçüncüsü başladı.

Yerli ve yabancı 50 ressam, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı, çevrelerinde özgürce dolaşan tavus kuşları, flamingo, yaban kazları, midilli, geyik ve karacalar arasında eserlerini ortaya çıkarıyor.

Daha önce Avrupa'nın bazı kentlerinde gördüğü koloni çalışmasını özel çiftliğinde dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ağırlayarak uygulamaya koyan Ahmet Şahin, bu sayede birçok eserin de ortaya çıkmasını sağlıyor.

Sanatçıların 'Düş bahçesi' adını verdiği ve "Cenneti andıran böyle bir ortamda çalışmayı tüm sanatçılar ister" denilen çiftlikte sanatçıların tüm istekleri de işadamı tarafından karşılanıyor.

Çitflikte ayrıca yüzlerce flamingo, yaban kazı, Mısır ördeği, angut kuşu, turna, sülün gibi kanatlıların yanı sıra midilliler, ceylan, yaban koyunu, keçi gibi hayvanlar da özgürce dolaşıyor, sanatçıların yanına sokuluyor.

Dünyanın en ünlü mozaik sanatçılarından olan Makedonyalı Gazanfer Bayram'ın başkanlığında gerçekleştirilen, Hakan Körpi'nin koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne ilgi her yıl artıyor.

Dünyanın dört bir yanından başvuruda bulunan ve önümüzdeki yıllar için kayıt yaptıran sanatçıların katılmak istediği bu koloni çalışmasına bu yıl Meksika'dan bile katılım oldu.

Tam anlamıyla bir doğa tutkunu olmasının yanı sıra sivil pilot da olan, zaman zaman kendisine ait deniz uçağı ile uçuşlar yapan Ahmet Şahin, amacının farklı sanatçıları biraraya getirip onlara çalışabilecekleri en uygun ortamı sağlamak olduğunu belirterek, burada sanatçıların sınırlama getirilmeden özgürce çalıştıklarını anlattı.

Göl kenarındaki çiftliğinde zengin bitki örtüsü ile birlikte midilliler, geyik ve karacalar, yaban koyunları, flamingolar dahil su kuşu türleri de bulunan Ahmet Şahin yıllardır böyle bir yerin düşünü kurduğunu belirterek bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ahmet Şahin, burada orataya çıkan eserlerin, daha önce iki kez gerçekleştiren çalışmalardaki gibi önce İstanbul ve Ankara'da sergileneceğini, daha sonra da Ankara'da kendi yaptığı ve 165 metre ile başkentin en yüksek binası olan Portakal Çiçeği Recidance'ta duvar ve koridorları süsyleyeceğini belirtti.

Sadece özel davetlilerin ziyaret edebildiği Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonosi çalışmaları 20 Haziran'a kadar sürecek. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement