Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası

Etkinikler kapsamında düzenlenen "Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı" başladı Eskişehir Vali Yardımcısı Yazar: "Yunus Emre'nin bundan 700 yıl önce söylediği sözlerle ne kadar evrensel düşündüğünü görüyoruz.

05.05.2014 13:29

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı" başladı.

Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu'ndaki çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yürütülen Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı'nın herkese yeni bilgiler ekleyeceğini söyledi.

Akademik çalışmaların her daim yeni tartışmalar oluşturduğunu ifade eden Yazar, şöyle konuştu:

"Burada Yunus Emre'yi şudur ya da budur diye bir yere koymak yerine söylediklerine bakmanın ve kendini değil söylediklerini değerlendirmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bugün dünya Mevlana'yı evrensel sözler söylediği için tanıyor. Yunus Emre'de aynıdır. O da aynı evrensel sözleri söyleyen nitelikte bir insandır. Tanınmamasının sebebi onun daha küçük olduğu anlamına gelmez. Onlar küçüklük büyüklük sıralaması yapmayacak kadar olgun ve dolgun insanlardı. Bizim onların söylediklerini anlamamız, o doğrultuda hareket etmemiz yeterli olacaktır. Onu sadece bu hafta içerisinde değil, sözlerini sürekli okuyarak anlayabiliriz. Yunus Emre'nin bundan 700 yıl önce söylediği sözlerle ne kadar evrensel düşündüğünü görüyoruz. Onun tanınması, tanıtılması gerektiğini düşünüyor ve tanımayanlar için eksiklik olduğuna inanıyorum."

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Bahaddin Acat ise Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası boyunca üniversite bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından ESOGÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Turan başkanlığında başlayan çalıştay, bugün akşam düzenlenecek kapanış programıyla sona erecek.

Etkinliğin açılışına Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy da katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement