Üniversitede 4. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Üniversitede 4. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi Toplantısı

Üniversitede 4. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi Toplantısı

Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT) tarafından '4.Orta Anadolu Kariyer Zirvesi' toplantısı düzenlendi.

27.03.2012 21:47  Güncelleme: 22:49

Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT) tarafından '4.Orta Anadolu Kariyer Zirvesi' toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Anafartalar Salonunda düzenlenen programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan vekili Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Üniversite öğretim görevlileri ve çok sayıda Mühendislik Fakültesi öğrencisi katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan öğrencilerin aldıkları eğitimin ardından kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

"Kırıkkale Üniversitesinde Mühendislik fakültesini bitirdikten sonra bir farklılık oluşturmak gerekir. Bu farklılık bilgi düzeyinde olacak. O bilgiyi ufka aktarma yolunda olacak. Birde sektördü ne yapmamız gerekir. Onu yakından tanımamız gerekecek. Teorik düzeyde baktığımızda burada hocalarımız Kırıkkale Üniversitesine baktığınızda çok güzel laboratuarlar kuruldu. Oraya gittiğinizde sektörde ne yapacağınızı çok iyi bilmeniz gerekir. Ne iş olursa yaparım demek ücretinizin düşmesi demektir. Bu arada hocam buradan mezun olalım da bakarız derseniz iş işten geçmiş olur. Şimdiden yapmanız gerekenleri plan, program olarak yapacak ve onu da sıcak olarak takip edeceksiniz. Bunu yaparken ısrarcı olacaksınız. Sizden binlerce mezun olan var. Aranızda bir farklılık oluşturmazsanız hiç farklılık olmaz. Ondan sonra sıralara girer beklersiniz. Ondan sonra abi ne iş olursa yaparım dersiniz."

Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'deki sanayi tesislerine dikkat çekerek, "Eğitim ve öğretim geleceği inşa eden ana duraklardır. Sizler, Kırıkkale Üniversitesi'nin mensupları olarak şanslısınız. Kırıkkale sınırları içerisinde MKE ve TÜPRAŞ'ı barındırıyor. Mühendislik bölümü fakültemiz Üniversite ile beraber kurulan bir bölümümüz. Bugünlerde tartışılan eğitim konusu ve esnekliği çok önemli. Üniversite kapılarına gelen gençlerimiz, üniversite sonrası ne olacağını belirleyerek çalışmasını yürütmesi gerekir. Ancak üniversitenin de eğitim ve öğretimde daha dikkatli olması gerekir." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Veli Çelik, Mühendislik Fakültesi bölümü öğrencilerinin her yıl yeni bir faaliyete imza attığını söyledi. Kariyer Zirvesi toplantısının amacına değinen Çelik, öğrencilerin birbirleri ile takım ruhu oluşturdukların belirterek "Öğrencilerimizin iyi bir şekilde yetişebilmesi için Üniversite olarak tüm imkanlarımızı sağlıyoruz. Meteoroloji ve malzeme mühendisliği bölümü bu yıl öğrenci alacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Üniversitede 4. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement