Urfa'da Madde Bağımlılığı Sorunu - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Madde Bağımlılığı Sorunu

Urfa\'da Madde Bağımlılığı Sorunu

Yeşilay Derneğince madde bağımlılığının önüne geçilmesi amacıyla Yeşilay Kulübü'nde görevli öğretmenlerle değerlendirme toplantısı düzenlendi.

04.03.2014 11:05

Yeşilay Derneği Şanlıurfa Şube Başkanlığınca, il merkezindeki okulların Yeşilay Kulübü'nde görevli öğretmenlerin katılımıyla; kulüplerin aktif çalışması, okullardaki panoların örnek olaylarla donatılması, velilerin çocuklarıyla birebir ilgilenmesini amaçlayan toplantı Milli Eğitim Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik, Yeşilay Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Okul İdarecileri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik "Bugünün öğrencileri yarının yöneticileri olacaktır. Bunun için de biz eğitimcilere büyük sorumluklar düşmektedir" dedi.

Gençlerin, kötü alışkanlıklardan uzak yetiştirilmesinin devletin temel görevlerinden biri olduğunu hatırlatan Çelik, madde bağımlılığının en başta aile yapısını zedelediğine dikkat çekti.

Çelik, "Bu nedenle uyuşturucu ile mücadele konusunda işbirliğinin önemine kamuoyunun dikkatini çekmeliyiz. Hepimiz bu konuyu bir görev anlayışı içinde ele alır, elimizden geleni yaparsak güzel gelişmeler görmemiz mümkün olur. Uyuşturucu gibi toplumda yaşanan olumsuzlukların azaltılması beraberliğimize bağlı olarak azalacaktır" diye konuştu.

Programda daha sonra söz alan Yeşilay Derneği Başkanı Muharrem Çelik ise "İlimizde madde bağımlığı hızla yayılıyor. Bu dönemde biz öğretmenlere ve eğitimcilere büyük sorumluklar düşmektedir. Yarın bir öğrencimizi bu olumsuzluğun içinde gördüğümüzde çok üzülürüz. Bunun için gönüllü olarak öğrencilerimizi kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlar konusunda uyarıp öğrencilerimizin sorunlarını dinlemede bir arkadaş gibi yaklaşmamız gerekir" dedi.

Toplantının sonunda katılımcılara Yeşilay tarafından çıkarılan dergi ve broşürlerin dağıtımı yapıldıktan sonra madde bağımlılığı konusunda bir komisyon kuruldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Madde Bağımlılığı Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement