Uşak'ta Aile Hekimliği Uygulaması Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Aile Hekimliği Uygulaması Çalışmaları

Uşak\'ta Aile Hekimliği Uygulaması Çalışmaları

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Sağlıkta Dönüşüm ve Aile Hekimliği Uygulaması Hakkında Tanıtım Toplantısı Düzenledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Uşak'ın 2008 Yılı Sonunda Aile Hekimliği Uygulamasına Geçmeyi Planladıklarını Söyledi.

03.06.2008 13:48

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, sağlıkta dönüşüm ve aile hekimliği uygulaması hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Uşak'ın 2008 yılı sonunda aile hekimliği uygulamasına geçmeyi planladıklarını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında aile hekimliği uygulamasını anlatan ve protokol üyelerinin sorularını yanıtlayan Ali Taşçı, Uşak'ın 2008 yılı sonunda aile hekimliği uygulamasına geçeceğini söyledi. Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe Kaymakamları, mahalle ve köy muhtarları ile daire müdürlerinin katıldığı toplantıda Sağlık Müdürü Dr Ali Taşçı, yaptığı sunumla aile hekimliği uygulamasının sağlıkta hizmet kalitesini arttıracağını ifade etti.

Aile hekimliği hedefinin birinci basamak sağlık hizmetlerini, profesyonel bir ruhla ve toplumun katılımını sağlayacak bir biçimde, bireyin yaşadığı yerlerde koruyucu, tanı koyucu, tedavi ve rehabilite edici yönlerin birlikte sunulması olduğunu dile getiren Dr. Ali Taşçı, "Sağlıkta dönüşüm programı doğrultusunda ilimizde sağlık hizmetleri alanında yaptığımız çalışmalar hakkında kamuoyunu sürekli bilgilendiriyoruz. İdeal sağlık hizmeti; içinde bulunduğu sosyoekonomik koşullarda toplumun öncelikli sağlık gereksinimlerini karşılayabilen, etkin, kapsamlı, entegre bir sağlık bakımını bireysel düzeyde biçimlendirerek sunan hizmettir. Sağlıkta dönüşüm programının hedefi, hekim seçme hakkı, her hekime bir oda, hasta haklarına uygun yapılanma, sağlıkta kalite ve akreditasyon, personelin çalışma koşullarını düzeltilmesi, birinci basamak hekimlik uygulamalarının güçlendirilmesi ve aile hekimliğidir. Aile hekimliği uygulaması hizmet kalitesini arttıracak ve hastanelerin yükünü azaltacaktır. İlimizde aile hekimliği uygulaması 2008 yılı sonunda başlayacak. Bu konuda birinci aşama uyum eğimlerimiz devam ediyor " dedi.

Dr. Ali Taşçı sunumun ardından katılımcıların aile hekimliği ile ilgili sorularını da yanıtladı.

(KY) 03.06.2008 13:31 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Aile Hekimliği Uygulaması Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement