Vali ve Başkan'a Tarihi Çağrı... - Son Dakika
Yerel

Vali ve Başkan'a Tarihi Çağrı...

Vali ve Başkan\'a Tarihi Çağrı...

Kütahya Çiniciler Gezek Grubu’nun sözcüsü emekli öğretmen Şükrü Atakan, geçmişi 6 asır öncesine uzanan ’gezek’ geleneğinin yeniden hayata geçilmesi için Vali ve Belediye Başkanı’na çağrıda bulundu.

05.02.2015 13:48

Kütahya Çiniciler Gezek Grubu'nun sözcüsü emekli öğretmen Şükrü Atakan, geçmişi 6 asır öncesine uzanan 'gezek' geleneğinin yeniden hayata geçilmesi için Vali ve Belediye Başkanı'na çağrıda bulundu.

Atakan, gezek adetinin, gezek ağası Selahattin Çalaşır'ın vefatı ile 3 yıldır yapılamadığını dile getirdi.

Gezeğin yeniden canlanması için Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'ndan destek isteyen Atakan, "Bilindiği gibi, gezek sadece yenilip içilen bir etkinlik değil. Gezekte, Kütahya'nın meseleleri de görüşülüp çözüm önerileri sunuluyordu. Geçmişte gezeğe vali ve belediye başkanları sürekli destek oldu.Kütahya'da gezek geleneği Germiyan Beyliği ve Osmanlı döneminden günümüze kadar devam etmiştir. Ancak, 3 yıldır bu gelenek maalesef gerçekleştirilemiyor. Gezek etkinliğinin devam etmesi için Vali veya Belediye Başkanı'nın önderlik yapması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Atakan, gezeğin anlamanın belli bir yaş gurubu erkek veya kadınların haftanın belirli zaman diliminde bir araya gelerek, sohbet edip, örf ve adetlerin yaşatıldığı bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Şükrü Atakan, Kütahya gezeğinin, Güneydoğu'daki sıra gecesi ile aynı anlama geldiğini dile getirdi.

Atakan, başta gezek ağası Selahattin Çalışır ve grubun önde gelenleri Araştırmacı Yazar Mehmet Dumlu, Avukat Sadık Atakan, Mehmet Sevinç, Münir Eğret ve Zaim Kahraman'ın vefat ettiğini sözlerine ekledi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali ve Başkan'a Tarihi Çağrı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement