Validen Ovayı Tarıma Terk Etme Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Validen Ovayı Tarıma Terk Etme Çağrısı

Validen Ovayı Tarıma Terk Etme Çağrısı

Sanayi ve konutlaşmanın ova yerine verimsiz arazilere kaydırılması gerektiğini söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapımı süren yeni otoyolun kenarında sanayileşmeye uygun araziler olduğuna dikkat çekti.2002 yılında Bursa'da kurulan Ulusal...

26.08.2013 16:43

Sanayi ve konutlaşmanın ova yerine verimsiz arazilere kaydırılması gerektiğini söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapımı süren yeni otoyolun kenarında sanayileşmeye uygun araziler olduğuna dikkat çekti.

2002 yılında Bursa'da kurulan Ulusal Kalıp üreticileri Birliği'nin (UKUB) yöneticileri kısa süre önce göreve başlayan Bursa'nın yeni Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Türkiye'de kalıp sektörünün gelişmesi için çaba harcadıklarını belirterek, "Sektörümüzü geliştirmek için AB, BEBKA ve KOSGEB destekli projeler yapıyoruz. Ayrıca Yalova'da 'Kalıp İmalatı İhtisas OSB'yi kuruyoruz. 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz OSB'de, Kalıpçılık Meslek Lisesi ile Kalıp Teknolojileri Ar-Ge Merkezi de olacak" dedi.

UKUB Başkanı Özoğul, bölge sanayinin ihtiyacını karşılamak üzere uygun arazi bulunduğu takdirde Bursa'da da bir 'Kalıpçılık İhtisas OSB' kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, kalıp sektörünün sanayiin gelişmesi için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bursa'nın sektör için doğru bir yer olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Kalıp sektörünün Bursa'da da yatırım yapması iyi olur" dedi.

"OVAYI TARIMA TERK ETMELİYİZ"

Bursa'nın verimli arazilerinin yıllarca sanayi ve konutlaşmaya açıldığını, plansız yapılaşma ile verimli arazilerin yok olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Verimli araziye inşaat yapmak kolaydır. Ancak bu arazileri yeniden kazanmak zordur" dedi.

Bursa'dan da geçen İstanbul-İzmir otoyolunun yakınlarında sanayileşmeye uygun araziler olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, sanayiin bu alanlara kaydırılmasının daha doğru olacağını söyledi. Vali Karaloğlu, otoyol çevresinde sanayi için uygun şahıs ve hazine arazileri olduğunu, bu konuyu araştıracağını belirterek, "Sanayisiz kalkınma olmaz. Devlet yatırımcının önünü açmak için vardır. Elbette devlet aynı zamanda verimli arazileri ve çevreyi de korumalıdır. Bir yandan sanayileşeceğiz, diğer yandan da çevreyi koruyacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Validen Ovayı Tarıma Terk Etme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement