Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi - Son Dakika
Yerel

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi

Valiliklerin AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABPro) kapsamında organize edilen 'Yerel Yönetimler İçin Avrupa'dan Yenilikçi Uygulamalar Transferi Bölgesel Çalıştayı', 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde AB Bakanı Başmüzakereci Egemen...

02.11.2013 16:46

Valiliklerin AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABPro) kapsamında organize edilen 'Yerel Yönetimler İçin Avrupa'dan Yenilikçi Uygulamalar Transferi Bölgesel Çalıştayı', 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde AB Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Çalıştaya, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcıları ile Valilik AB Birimleri Koordinatörleri de katıldı.

Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile AB Koordinasyon Bürosu personellerinin de iştirak ettiği çalıştayda valiliklerdeki AB birimlerinin altyapısının güçlendirilmesi, teknik kapasitesinin ve etkinliğinin artırılması, illerdeki ilgili kurumların proje uygulama kapasitelerinin güçlendirilmesi ve yerelde AB farkındalığının geliştirilmesi hedefleniyor.

Programın açılış konuşmasını Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan yaptı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi, Tarım Bölümü Başkanı Birinci Müsteşarı Michele Viliani, AB Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AB Bakanı Egemen Bağış'ın konuşmalarının ardından aile fotoğrafının çekilmesi ile 2 oturumdan oluşan çalıştay sona erdi.

Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Türkiye'nin, AB standartlarını yaygınlaştırmak için büyük çaba gösterdiğini söyledi. Sivas'ın AB projelerinden etkin bir şekilde faydalanmaya çalıştığını kaydeden Ayhan, "İlimizde bulunan AB Koordinasyon Bürosu kurulduğu günden bugüne kadar hazırladıkları birçok projelerle hibe almaya hak kazanmış ve gösterdikleri başarılı çalışmalar ile ilimizi AB projelerinde en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu kapsamda AB Koordinasyon Bürosu personellerimiz ile Yerel Yönetimler İçin Avrupa'dan Yenilikçi Uygulamalar Transferi Bölgesel Çalıştayına katılarak "AB Sürecinde Etkinliğin Artırılması Projesi" ile yerel düzeyde AB ile ilgili farkındalık artırılmasını amaçlıyoruz" ifadesini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement