Van Sağlık Müdürü Dr. Acar'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Van Sağlık Müdürü Dr. Acar'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Van Sağlık Müdürü Dr. Acar\'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

14.03.2014 13:54

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Dr. Acar yazılı olarak yaptığı açıklamasında, "Her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart Türk Tıbbının batılaşmasının bir simgesi olarak düşünülür. İlk defa I.Dünya Savaşında yenik düşüldüğü ve İstanbul'un işgal edildiği acı günlerde, yabacı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir reaksiyonu olarak, 14 Mart Tıp Bayramı 1919 yılı 14 Mart'ında ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı halkımıza hızlı, adil ve etkili sağlık hizmeti verebilmek, sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile uygulamaya konulmuştur. Sosyal statüsü ve bağlı olduğu sosyal güvencesi ne olursa olsun tüm halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak temel öncelik ve hedeflerimizdir. Hizmetin sunumunda temel anlayışımız sadece hizmet alanın memnuniyeti değil. Bununla birlikte hizmet verenin de memnun olduğu, uygun maliyette en kaliteli hizmetin verilmesidir. Van'da 2008 yılında devam eden programın adımlarından birisi de Aile Hekimliği. Bir başka deyişle aile doktorluğu uygulanmakta. Aile doktoru sadece ayaktan muayene ve tedavi eden hekim değil, aynı zamanda birey ve toplum sağlığının temel taşı, koruyucu hekimliğin lokomotifi, bir başka deyişle sağlık danışmanı olarak görev yapmaktalar. Ülkemiz ne kadar zengin olursa olsun, yataklı tedavi kurumlarımız ne kadar güçlü olursa olsun, koruyucu sağlık hizmetleriniz güçlü değil ise sağlık sorunlarını çözemeyiz. Aile Hekimliği ile koruyucu sağlık hizmetleri daha efektif, daha etkin ve daha uygun yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Van'ın bir sağlık şehri haline geleceğini ifade eden Dr. Acar, Van'da yapımına başlanan 'Sağlık Kampusu ile kentin çeşitli yerlerinde sağlık alanında yapılan yatırımlarına da değindi. Çalışmaların tamamlanmasıyla Van'ın bölgesi için sağlık kampusu haline geleceğini belirten Dr. Acar, Artık Van'dan farklı illere hasta sevk etmek istemediklerini ifade ederek, "Sağlık alanında artık sevklere müsaade etmeyeceğiz. Bütün hastalarımızı Van ilinde tedavi etme imkanımız sağlamış olacağız. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alan içerisinde sağlık kampusu inşaatının devam ediyor. Şuanda da Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi inşaatı devam edilmekte. Sağlık Kampusunun 2015 yılında tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Dr. Acar, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da teşrifiyle çeşitli açılışlara katılmak için Van da olacağını ve düzenlenecek olan 14 Mart Tıp Bayramı programında tüm doktor arkadaşları da aralarında görmekten memnuniyet duyacağını ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Sağlık Müdürü Dr. Acar'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement