Vatso'dan Basın Mensuplarına İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Vatso'dan Basın Mensuplarına İftar Yemeği

Vatso\'dan Basın Mensuplarına İftar Yemeği

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

16.08.2012 10:38  Güncelleme: 10:57

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Resgate Oteli'nde verilen iftar yemeğine, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurul Başkanı Fatih Sevinç,

ajans, gazete ve televizyon kanallarının muhabirleri ile genel yayın yönetmenleri ve çalışanları katıldı. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, VATSO Meclis Başkanı Ata Altay ile yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile aynı masada oturarak canlı müzik eşliğinde iftarlarını açtılar. Oldukça sıcak bir ortamda geçen iftarın ardından çay içmek için otele geçildi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nadiroğlu, geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'ın 2 büyük deprem yaşadığını hatırlatarak, "Gerek mevsimsel koşullardan dolayı yaşanan göç ve gerekse okulların baypas olmasından dolayı esnaf ve tüccar ciddi sıkıntılar çekti. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 80 ilinde 75 milyon insan yanımızda oldu ve bundan dolayı Türkiye halkına teşekkür ederim. Yaşanan depremin hemen ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de Van'a gelerek bizim sıkıntılarımızı yerinde gördüler. Bizim talebimiz olan ekonomi döngünün sağlanması için piyasaya acilen sıcak paranın girmesiydi. Bizim talebimiz olan 400 milyon lira bugün itibarıyla yüzde 75 oranında gerçekleşerek şimdiye kadar piyasaya 300 milyon lira civarında para girdi. Yedekte bekleyen bin 500 civarındaki dosya içinde en kısa zamanda KOSGEB hesaplarına para aktarılacak" dedi.

"50 YILLIK PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Hiçbir zaman vergi ve sigorta primlerinin ötelenmesine taraf olmadıklarını da dile getiren Nadiroğlu, her zaman vergi ve sigorta primlerinin muafiyetini istediklerini söyledi. Yürüttükleri çalışmalar neticesinde isteklerinin yüzde 65'ini gerçekleştirdiklerini de kaydeden Nadiroğlu, oda olarak yürüttükleri Tekstil Kent, Fuar ve Kongre Merkezi ile Organize Hayvancılık Bölgesi projelerinden ikisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Oda olarak büyük bir önem verdiğimiz bu 3 projemizden Fuar ve Kongre Merkezi ile Tekstil Kent projeleri ilana çıktı. 31 Ağustos'ta ihaleleri yapılacak. 50 yıllık bir öngörü ile hazırladığımız Tekstil Kent Projemizi, bilimsel anlamda bir çalışma yaparak hazırladık. Bilim kurulumuzda yer alan ve aralarında profesörlerin, doçentlerin bulunduğu 8 kişiden oluşan üniversite hocaları tarafından her şey düşünülerek hazırlandı. Yoksa bilimsel bir veriye dayanmayan bir proje için hiç kimse gelip size 60 milyon vererek git orada Tekstil Kent kur demez. 50 yıllık bir proje olduğu için tahsis edilen 300 dönümlük araziyi az bularak, Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ile desteklerini bizden esirgemeyen ve projenin başından sonuna kadar bizimle kapı kapı dolaşarak hayata geçirilmesi için çalışan Van milletvekilimiz Burhan Kayatürk'ün destekleri ile 270 dönüm daha ilave edilerek bekletiyoruz" dedi.

"ÜNLÜ MARKALAR BURADA ÜRETİM YAPACAK"

Son çıkan teşvik paketi ile birlikte LCWaikiki ve Beymen gibi ünlü hazır giyim markalarının da aralarında bulunduğu birçok firmanın burada fason ürettim yapacaklarının altını çizen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, "12 ayda bitirilmesi planlanan Tekstil Kent'te yaklaşık 5 bin kişi çalışacak. Bunlardan yaklaşık 4 bini kadın olacak. Artık kadınlarımız mutlak suretle iş hayatına girmelidir. Yoksa ilerleyemeyiz" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA AYDA BİR FUAR DÜZENLEYECEĞİZ"

Van'da daha önce düzenlenen fuarların çadır veya spor sahalarında yapıldığını hatırlatan Nadiroğlu, hazırladıkları Fuar ve Kongre Merkezi Projesi'nin 2013 yılında bitmesiyle artık etkinlikleri burada yapacaklarını anlattı. Çelik konstrüksiyondan yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi'nin 10 ayda bitirilmesini planlandıklarını vurgulayan Nadiroğlu,

"Allah'a şükürler olsun bu projemiz de bitme aşamasına geldi. Artık ayda bir fuar düzenleyeceğiz. Eylül ayında 'Kırtasiye', Ekim ayında 'Mobilya', ilkbahar aylarında ise 'Hazır' gibi her ay bir fuar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"BENDE TAPUSU OLMAYAN HİÇBİR ŞEY BASINA GİTMEZ"

Elinde bilgi ve belge olmadan asla konuşmadığını da ifade eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, "Bende tapusu olmayan hiçbir şey basına gitmez. Bende bir şey geliyorsa biliniz ki mutlaka tapusu vardır" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Nadiroğlu, 'K' Türü Yetki Belgelerinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili ise, "Ben 14 yıldır bu odanın içindeyim. Yönetim, icra kuruludur. Personelin başında genel sekreterlik bulunuyor. Genel sekreterlik personel ile yönetim arasında köprüdür. Yönetim odada çıkan hiçbir evrakı imzalamaz. İmza yetkisi genel sekreterliğe aittir" ifadelerini kullandı.

"KAMUNUN 4, ODANIN ZARARI İSE 1,5 MİLYON LİRA"

Kendilerinin 4 ay önce gelen bir ihbar üzerine yola çıktıklarını söyleyen Mirza Nadiroğlu, hemen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) müfettiş istediklerini söyleyerek, "Bize gelen bilgilere göre olaya ismi karışan personel, örneğin bedeli 12 bin lira olan evrakı 3-5 bin liraya satmış. Bundan devletin 4 milyon ve odanın ise 1,5 milyon zararı olmuş. Daha önce duyulmasına rağmen gereği yapılmamış. Yargı süreci devam ediyor. Zamanı gelince belgelerle açıklayacağım" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatso'dan Basın Mensuplarına İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement