Veba Hastalığı Tavukları Telef Etti - Son Dakika
Yerel

Veba Hastalığı Tavukları Telef Etti

Veba Hastalığı Tavukları Telef Etti

Torbalı'ya bağlı Karakuyu'da tavuklar veda hastalığı nedeniyle birer birer ölmeye başladı.

20.11.2012 11:14

Torbalı'ya bağlı Karakuyu'da tavuklar veda hastalığı nedeniyle birer birer ölmeye başladı. Köy genelinde yaşanan salgında son bir ay içinde 100'e yakın tavuk telef oldu.

Üreticiler ise, ölen tavukları yakmaya başladılar. Üreticiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün hastalığın başka kümeslere sıçramasını engellemek için önlem araştırma yapmasını ve alınmasını istiyorlar. Hastalık başladıktan sonra tüm kümese yayıldığını anlatan Oktay öztürk, tavuklarının çırpınarak can verdiğini ifade etti.

Alınan bilgilere göre, bir süre önce Oktay Öztürk'ün kümesindeki tavus kuşlarının ölmeye başlamasının ardından kümesteki hindi, keklik ve bıldırcınlar da ölmeye başladı. Kümeste bulunan ve toplam 200'e yakın hayvan belirli aralıklarla öldü. Mağdur vatandaşlardan Öztürk, ölümlerin başlamasından sonra veteriner getirdiğini, hayvanları veba hastalığı yüzünden telef olduğunun belirlendiğini kaydetti. Öztürk, getirdiği veterinerin ilçedeki tüm köylerde aynı sorunun yaşandığını söylediğini, "Bunun aşısı varmış. Ancak civciv iken yapılması gerekiyormuş. Bu aşı zamanında yapılırsa hayvanlar ölmezmiş" dedi.

Karakuyu'da tavuk kalmadığını söyleyen Oktay Öztürk, "Kümesimde 200 hayvanımdan sadece 1 tane kaldı. Ölen tavuklarımın hepsini yaktım. Veba bizi yaktı" şeklinde konuştu

Karakuyu'da oturan Özen Yıldırım da, kümesindeki 45 tavuğun öldüğünü kaydetti. Yıldırım, köylülerinden Ender Subakan'ın 300, İbrahim Köse'nin 200, Fikret Çelik'in ise 100'e yakın hayvanının telef olduğunu ifade ederek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü konuya el atsın" çağrısında bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Veba Hastalığı Tavukları Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement