Yalova'da 5 Köyün Mahalle Yapılmasına Muhtarlardan Tepki - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 5 Köyün Mahalle Yapılmasına Muhtarlardan Tepki

Yalova\'da 5 Köyün Mahalle Yapılmasına Muhtarlardan Tepki

Yalova’da 5 köyün mahalle yapılmak istenmesi muhtarların tepkisine sebep oldu.

13.10.2014 17:43

Yalova'da 5 köyün mahalle yapılmak istenmesi muhtarların tepkisine sebep oldu. Samanlı Köyü Muhtarı Çetin Pehlivan, gerekirse eylem yapacaklarını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Yalova Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısına 5 köyün mahalle olmasına ilişkin teklif damga vurdu. Samanlı ve Kazımiye köylerinin tüzel kişiliklerinin iptal edilerek Yalova'ya mahalle olarak bağlanması konusu mecliste görüşüldü. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yalova Belediyesi sınırları içerisinde artık imara açılacak alan kalmadı. Kazımiye ve Samanlı köyleri mutlaka Yalova'ya bağlanmalı ve imar açısından Yalova'ya nefes aldırmalıdır. Bu iki köyün bütün hizmetlerini zaten Yalova Belediyesi veriyor. Hatta sadece bu iki köy değil, Safran, Hacımehmet ve Elmalık köyleri de mutlaka mahalle olarak Yalova'ya bağlanmalıdır. Eğer Yalova'nın 50 yıllık geleceğini planlamak istiyorsak bunu yapmak zorundayız" dedi.

Elmalık, Safran ve Hacımehmet köylerinin de mahalleye dönüştürülmesi konusunun karara dahil edilmesi ve bunun kasım ayı meclisinde görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Karara tepki gösteren Samanlı Muhtarı Çetin Pehlivan ise, "Yalova Belediyesi bizimle uğraşmayı bıraksın. Biz belediye meclisinin kararlarını yargıya götürürüz. Samanlı'yla Yalova'yı büyütmek olmaz. Biz istemiyoruz. Bizim Yalova Belediyesi'nin ne yoluna, ne suyuna, ne kanalizasyonuna ihtiyacımız var. Samanlı köyünde 30 bin metre yol var" diye konuştu.

Yalova Belediyesi'nin kendileri ile uğraşmasını istemeyen Pehlivan, "Belediye meclisinin kararını da yargıya götürürüz. Ayaklanırız da. Samanlı köylüleri ne isterse onu yaparız. Köylülerimiz bizi seçti. Köyden bin oy aldık. Onların hakkını korumakla mükellefiz. Yalova Belediyesi bize hiçbir şey sormadan böyle bir şeye kalkışması doğru değil. Gündemi bilmesek olanlardan haberimiz bile olmayacak. Önce Yalova'nın sorunlarıyla, trafiğiyle uğraşsın. Yalova'nın altyapısıyla uğraşsın" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da 5 Köyün Mahalle Yapılmasına Muhtarlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement