Yalova'da Kula Mantarı Yaygınlaştırılacak - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Kula Mantarı Yaygınlaştırılacak

Yalova\'da Kula Mantarı Yaygınlaştırılacak

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü 2011 yılından beri 8 köyde sürdürdüğü Kula Mantarı Projesi'nin seminer ayağının startını Eylül ayında verecek.

13.08.2012 19:07

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü 2011 yılından beri 8 köyde sürdürdüğü Kula Mantarı Projesi'nin seminer ayağının startını Eylül ayında verecek. Proje kapsamında köylülerin bilinçlendirilmesi ve Kula Mantarı'nın üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü 2011 yılında il genelinde belirlenen 8 köyün çevresindeki ormanlık alanlara 100 bin kök Kula Mantarı aşıladı. Ağaç kütüklerine aşılanan mantarların belirlenen köylere maddi gelir sağlaması planlanırken müdürlük bu mantar türünün üretiminin yaygınlaştırılması için seminer çalışmaları da başlattı. Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, "Bu projeye 2011 yılında 8 köyün çevresindeki ormanlık alanlarda 50 bin Kula Mantarının aşılanması ile başladık. 2012 yılında 50 bin adet aşılama daha yaparak bu sayıyı 100 bin adete çıkardık. Bu mantar cinsi aşılamadan sonra 5-6 yıl sürekli ürün verebiliyor. Kula Mantarı özellikle gıda sektöründe çokça aranan bir tür mantar olduğu içinde ekonomik getirisi olan bir bitki. Köylülerimizin bu mantar türünü en iyi şekilde kullanabilmeleri amacıyla Eylül ayından itibaren de seminerlere başlayacağız. Böylece Kula Mantarı'nın daha da yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Kula Mantarı Yaygınlaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement