Yatağan Esnaf Odası'nda Mustafa Kuzu Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Yatağan Esnaf Odası'nda Mustafa Kuzu Güven Tazeledi

Yatağan Esnaf Odası\'nda Mustafa Kuzu Güven Tazeledi

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu’nda yeniden adaylığını açıklayan Mustafa Kuzu, tek adayla gidilen seçimle tekrar Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı seçildi.

27.01.2014 10:04

Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nda yeniden adaylığını açıklayan Mustafa Kuzu, tek adayla gidilen seçimle tekrar Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçildi.

1967 yılında kurulan Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Olağan Genel Kurulu Yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, Divan Kurulu, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Şükrü Ayyıldız başkanlığında seçildi.

Olağan Genel Kurul'a, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Şükrü Ayyıldız, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda üyeleri ve konuklar katıldı.

Olağan Genel Kurul'un başlamasıyla birlikte kürsüye çıkan mevcut Başkan Mustafa Kuzu, çalışma ve faaliyet raporunu okudu.

Kuzu, yaptığı konuşmada; "Yönetim Kurulu olarak, görüldüğü üzere esnaflarımız için gerekli olan işlem ve girişimleri en kısa zamanda ve gerekli mercilere müracaat yaptığımız gibi, diğer resmi kurumlarla olan işlemlerinizde de sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı nezdinde bizlere ve esnafıma yardımcı olan kurum amirleri ve personeline Yönetim ve Denetim Kurulu ve esnaflarım adına teşekkür ederim.

Değerli üyelerimiz; sizlere hizmetin en iyisini vermek için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Tetkik ve takdirlerimize sunacağımız bütçelerin ve hesap raporlarının kabul edilerek kurullarımızın ibra edilmesini dilerim" dedi.

Işık: "Bu Konuyu Kimse Ağzına Dolamasın!"

Kuzu'dan sonra konuşan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, kendisiyle ilgili eleştirilere de cevap verdi. Işık, yaptığı konuşmada; "İnönü Bulvarı ile ilgili olarak esnaflarımızın bir takım şikayetleri ve talepleri var. Bu konunun çözüme kavuşturulması için büyük bir emek harcandı ama sonuç alınamadı. Bu konuyu çözüme ancak hükümet kavuşturabilir. Diğer bir konu ise Yatağan Meslek Yüksek Okulu. Bu konuyu kimse ağzına dolamasın. Biz, birileri tarafından ucube diye tabir edilen yeri yapmakla mükellef bile değilken kaba inşaatını tamamladık. Bu konunun da çözümü hükümettedir. Son olarak ise çamaşırhane tartışmalarına değinmek istiyorum. Herkes belediyemize başvuruda bulunabilir. Biz bu başvurularla ilgili olarak gerekli incelemelerde bulunuruz ve ardından da Belediye Meclisimizde görüşürüz. Ortada henüz bir gelişme yokken gereksiz tartışmaların anlamı yok" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 40 yılı aşkın süredir esnaflık yapanlara plaket verildi. 10 yıldır odanın başkanlığını yürüten Mustafa Kuzu'nun adaylığını açıklamasıyla tek adayla gidilen Olağan Genel Kurulla Mustafa Kuzu, katıldığı üçüncü seçimden de zaferle ayrıldı. 1050 üyesi bulunan odanın genel kurulunda üyeliğinin 6 ayın doldurmayanlar oy kullanamazken toplam 972 üye oy kullandı.Mustafa Kuzu başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu: Ali Kocabıyık, A. Fuat Göka, Erdinç Delibaş, Mehmet Kırık, Osman Onaran, Kamil Kaptan, Beser Ün, Turgut Özcan. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan Esnaf Odası'nda Mustafa Kuzu Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement