Yavuz: Kardeşçe Yaşamak Hepimize Fayda Getirir - Son Dakika
Yerel

Yavuz: Kardeşçe Yaşamak Hepimize Fayda Getirir

Yavuz: Kardeşçe Yaşamak Hepimize Fayda Getirir

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları devam ederken kentin barış günlerine dönmesi için toplumun her kesiminden çağrı gelmeye devam ediyor.

02.02.2016 15:34

Diyarbakır halkının eski barış dolu günlerini özlediğini belirten sivil toplum kuruluşları halkın yanı sıra esnafında iflasın eşiğinde olduğunu belirtti. Savaşın asla fayda getirmemeciğini belirten Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Yasin Yavuz, "Kardeşçe yaşamak hepimize fayda getirir" dedi.

'Ölümlere karşıyız"

Yaşanan çatışmaların, operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının her kesimi rahatsız ettiğini belirten Başkan Yasin Yavuz, "Ölümlere karşıyız, insanlar ölmesin. Yaşanan olaylar esnafımızı halkımızı her kesimi rahatsız ediyor dostluk, kardeşlik, barış olsun acılar yaşanmasın analar ağlamasın şiddet hiçbir zaman fayda getirmemiştir güzellikler yaşansın" diye konuştu.

'Sağduyunun sesi yükseltilmeli'

Esnafın yanı sıra evlerinde oturan vatandaşlarında tedirgin olduğunu dile getiren Başkan Yavuz, "Herkes tedirginlik yaşıyor savaş asla fayda getirmemiştir aksine zarar getiriyor kardeşçe yaşamak hepimize fayda getirir, savaş asla fayda getirmemiştir. Ancak baş döndürücü bir hızla ilerleyen son süreç bu hal ve tabiatla ilişkilendirilmesi güç gelişmelere de yol açıyor. Zaman zaman sağduyunun harekete geçtiği görülse de inisiyatif hem zayıf kalıyor hem de "yeni gündemler" arasında unutuluyor. Şu halde sağduyunun sesini bulmalı ve yükseltmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yavuz: Kardeşçe Yaşamak Hepimize Fayda Getirir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement