Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik Eğitimi

Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik Eğitimi

Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdür V. Aslan Mehmet Çoşkun, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından yürütülen Bilgi İşbirliği Oluşturma Programı kapsamında düzenlenen "Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik" eğitim...

29.11.2016 10:12

Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdür V. Aslan Mehmet Çoşkun, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından yürütülen Bilgi İşbirliği Oluşturma Programı kapsamında düzenlenen "Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik" eğitim kursuna katılarak belge aldı.

Japonya'da düzenlenen eğitim kapsamında, Japonya'nın ve katılımcı ülkelerin geçmiş afetlerden edilen deneyimleri, öğrenilmiş dersleri ve afet risk azaltmaya yönelik iyi uygulamalarının paylaşımının sağlanarak, ülkelerin afet risk azaltma politikalarına katkı sağlamak amacıyla "Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik" eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitime Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdür V. Aslan Mehmet Çoşkun'un katıldığı ve kursu başarı ile tamamlandığı belirtildi.

13 farklı ülkeden 21 uzman katılım sağladığı eğitimde, Japonya'nın geçmiş afetlerden edindiği dersler ve bunlara karşı geliştirilen risk azaltma metotları ile katılımcı ülkelerin afet risk azaltmadaki iyi uygulamaları konularında bilgi paylaşımı sağlandı.

(HLD-MEF-Y) - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaygın Afet Risklerinin Azaltılmasına Yönelik Teşvik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement