Yenice Sanayi Bölgesi 2013 Yılı Sonunda "Islah Osb" Oluyor - Son Dakika
Yerel

Yenice Sanayi Bölgesi 2013 Yılı Sonunda "Islah Osb" Oluyor

Yenice Sanayi Bölgesi 2013 Yılı Sonunda "Islah Osb" Oluyor

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde fabrikaların bulunduğu alanın "Islah OSB" statüsüne kavuşturulması çalışmalarında sona gelindi.120 bin metrekare alanın 2013 yılı sonuna kadar Islah OSB, 2014 yılında ise OSB statüsüne...

29.10.2013 15:45

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde fabrikaların bulunduğu alanın "Islah OSB" statüsüne kavuşturulması çalışmalarında sona gelindi.

120 bin metrekare alanın 2013 yılı sonuna kadar Islah OSB, 2014 yılında ise OSB statüsüne kavuşturulması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 2014 yılı başında İnegöl'ün üçüncü OSB'sinin Yenice bölgesi olacağı bildirildi.

YENSİAD yönetimince bir fabrikada yapılan toplantıda konuşan Yenice İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Altunbaş, " Kayapa, Çalı, Hasanağa, Görükle ve Barakfakih sanayi bölgeleriyle birlikte 'Islah OSB' statüsü kazanmak için başvuru yapmıştık. Yenice'nin Islah OSB olmasında yolun sonuna yaklaşıktık. Dosyamız ıslah komisyonundan geçti. Çarşamba günü dosyamız Ankara'ya gidiyor. 1 aylık incelemenin ardından Yenice Islah OSB statüsüne kavuşacak. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu da, Yenice Islah OSB çalışmalarının uzun zamandan beri devam ettiğini belirterek, "Yenice'deki mevcut sanayi bölgesinin Islah OSB olmasıyla ilgili ön çalışmalar başladı. Biz bu işte Yenice Belediyesi olarak öncü olduk. İlk önce Yenice sınırları içerisinde bulunan 40'a yakın sanayicimizle ön çalışma yapıp burada Islah Organize Sanayi Bölgesi çalışmasının başlatılması yönünde onların onayını aldık. Daha sonra Yenice İş Adamları Derneği kuruldu. Burası İnegöl'ün 3'ncü OSB'si olacak. OSB'nin kurulması Yenice için büyük kazanç. OSB'nin gelişmesiyle Yenice göç alacaktır" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice Sanayi Bölgesi 2013 Yılı Sonunda 'Islah Osb' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement