Yenimahalle Belediyesi Arabaşı Şöleni'ne ev sahipliği yaptı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi Arabaşı Şöleni'ne ev sahipliği yaptı

Yenimahalle Belediyesi Arabaşı Şöleni\'ne ev sahipliği yaptı

Yenimahalle Belediyesi, Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği'nin 'Arabaşı Şöleni'ne ev sahipliği yaptı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hemşehri derneklerinin toplumsal dayanışma açısından önemli olduğunu vurgulayarak, doğdukları toprakların kültürünü unutmadan sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

06.02.2024 10:54  Güncelleme: 05:18

Yenimahalle Belediyesi, Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği'nin 'Arabaşı Şöleni'ne ev sahipliği yaptı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Anadolu'nun her yerinden gelip Başkent Ankara'yı yurt belleyen herkesin doğdukları toprakların kültürünü, gelenek ve göreneklerini unutmadan, doydukları topraklara sahip çıkması gerekir. Bu nedenle hemşehri dernekleri iyi günde kötü günde dayanışmak için, öz kültürünü kaybetmemek için çok önemlidir" dedi.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda Arabaşı Şöleni düzenlendi. Şölene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra eski Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, milletvekilleri, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İleri, Yozgatlı Federasyon Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenifakılı'nın resimlerle tanıtıldığı sergiyi de gezen Başkan Yaşar, şöyle konuştu:

"En büyük gücümüz milli birlik ve beraberliğimiz. Kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, saygı ve hoşgörü çerçevesinde huzur içinde yaşarsak bugün Ortadoğu'da, komşularımızda yaşanan acıları yaşamayız. Yenimahalle'de tesis ettiğimiz huzur ve barışın kaynağı da bu anlayış. Hepimiz bu ülkenin birinci sınıf, eşit yurttaşlarıyız anlayışı ile Yenimahalle'yi yönettik."

Hemşehri derneklerinin toplumsal dayanışma acısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yaşar, şöyle devam etti:

"Anadolu'nun her yerinden gelip Başkent Ankara'yı yurt belleyen herkesin doğdukları toprakların kültürünü, gelenek ve göreneklerini unutmadan, doydukları topraklara sahip çıkması gerekir. Bu nedenle hemşeri dernekleri iyi günde kötü günde dayanışmak için, öz kültürünü kaybetmemek için çok önemlidir. Bu nedenle hemşeri derneklerini çök önemsiyorum."

YOZGATLILARDAN YAŞAR'A TEŞEKKÜR

Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İleri de "Amacımız bir tas çorba içmek değil, birleşmek, kaynaşmak, hemşehrilik bağlarını güçlendirmek. Başkanımız Fethi Yaşar kapılarını bize her zaman açık tutmuştur, bize destek olmuştur. Yozgatlılar olarak biz kendisinden razıyız Allah da ondan razı olsun" diye konuştu.

Gecenin sonunda günün anısına Yenifakılı Kırgızlarının düzenlediği Kalpak Giyme Töreni'nde Yaşar'a kalpak giydirildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi Arabaşı Şöleni'ne ev sahipliği yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement