Yenimahalle'de Çok Sesli Konser - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Çok Sesli Konser

Yenimahalle\'de Çok Sesli Konser

Musa Göçmen'in hazırlayıp yönettiği 'Çok Sesli İnteraktif Gösteri' Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluştu.

23.04.2013 11:18  Güncelleme: 11:23

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen'in hazırlayıp yönettiği 'Çok Sesli İnteraktif Gösteri' Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen'in hazırlayıp yönettiği 'Çok Sesli İnteraktif Gösteri' Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras'ın da izlediği konserde, klasik müzikten, türküye, marştan, caza kadar müziğin değişik tarzları çok sesli olarak seslendirildi. Konser öncesinde konuşma yapan Yaşar, "Bugün burada olan bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, onları sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

Dünyada çocuklara özgü tek bayramın Türkiye Cumhuriyeti'nde kutlandığının altını çizen Yaşar, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk'ün siz gençlere emanet ettiği bu ülkeye ve bu ülkenin değerlerine sahip çıkmalısınız. Milli bayramlarımız bizim milli değerlerimizdir ve küçük görülemezler. Onlar demokrasinin temelidir. Bizler de çocuktuk ve bu bayramlarla büyüdük. İleride bu makamlara sizler geleceksiniz ve laik cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacaksınız."

Çocuklara klasik ve çok sesli müziği eğlendirerek sevdirmeyi amaçlayan interaktif konser, orkestrada bulunan enstrümanlarıntanıtılmasıyla başladı. Daha sonrasında Bach'tan Beethoven' a, Türk ve Dünya ülkeleri müziklerinden, Aşık Veysel'e kadar birçok ünlü eser seslendirildi.

"Bugün burada bu şarkılara söyleyebiliyorsak bunu Atatürk'e borçluyuz" diyen Göçmen, konser sırasında çocuklara alkışla tempo tutturarak onlarında katılımını sağladı. Çok eğlendikleri her hallerinden belli olan çocuklar konser sonunda hep birlikte Gangnam Style eşliğinde dans edip şarkı söyledi.

Konserde ayrıca Dr. Zafer Mutlu, Murat Berk ve Ses Var Sus Vokal Topluluğu da sahne aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Çok Sesli Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement