Yenişehir'deki Köy Müzesine Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'deki Köy Müzesine Ziyaretçi Akını

Yenişehir\'deki Köy Müzesine Ziyaretçi Akını

Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca Mahallesinde topladığı eski eşyalarla evini küçük bir müzeye çeviren 16 yaşındaki lise öğrencisi Yakup Solmaz'ın evine ziyaretçi akını devam ediyor.

19.05.2014 11:36

Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca Mahallesinde topladığı eski eşyalarla evini küçük bir müzeye çeviren 16 yaşındaki lise öğrencisi Yakup Solmaz'ın evine ziyaretçi akını devam ediyor.

Solmaz'ı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Solmaz, eşyalara nasıl sahip olduğunu kendine has üslubuyla anlattı. Köyde adının eskiciye çıktığını dile getiren Solmaz, "Ama bu ziyaretlerden sonra ne kadar isabetli bir iş yaptığımı daha iyi anladılar. Bu ziyaretlerle moral buluyorum. Arayışlarım sürüyor. Bir yere gittiğimde tavuğun yem aradığı gibi eski eşya arıyorum ve bu eşyaların karşılığını mutlaka veriyorum. Genelde eşyayı aldığım insanların tarlalarına çalışmaya gidip karşılığında eski eşyayı alıyorum. Hayvanlarına bakıyorum, çöplerini atıyorum ya da eski eşyanın yerine yenisini alıyorum" dedi.

Küçük müzesinde binden fazla giyim, mutfak ve tarım aleti bulunduğunu belirten Solmaz, "Artık yerim yetmiyor. Türkiye'nin ilk köy müzesini Karaamca'da kurmak istiyorum. Bunun için desteğe ihtiyacım var" dedi.

Sadece eski eşyaları toplamadığını da vurgulayan Solmaz, "Bunun yanında mahallemizde ve komşu mahallemiz Yarhisar'da yaşlı insanlarla görüşüp manileri topluyorum. Eski yıllardan bugüne gelen 200 civarında da mani derledim. Amacım bu manileri ve eski eşyaları gelecek kuşaklara aktarmak" ifadelerini kullandı.

Solmaz'ın çok önemli bir iş yaptığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker de "Gerçekten mükemmel bir iş başarmış. Kendisini tebrik ediyorum. Bu topladığı ürünler, gelecek nesillere bırakacağı çok önemli bir miras olacak. Bir çok insanın elindeki imkanlara rağmen yapamadığı bu işi küçük yaşına rağmen bu kardeşimizin yapması beni memnun etti. İnşallah hedeflerine ulaşıp daha iyi yerlere gelmeyi başarır" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'deki Köy Müzesine Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement