Yörük Türkmenler Şölene Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Yörük Türkmenler Şölene Hazırlanıyor

Yörük Türkmenler Şölene Hazırlanıyor

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez etkinliğinin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda 4 Mayıs Pazar günü yapılacağı bildirildi.

28.04.2014 15:31

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez etkinliğinin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda 4 Mayıs Pazar günü yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şölenin, Çukurova Oğuz Boyları Derneği, Çukurova Yörük Türkmen Derneği, Adana Yörük Türkmen Derneği, Toros Yörükleri Derneği ve Akdeniz Yörük Türkmen Derneği'nce düzenleneceği belirtildi.

Çukurova Oğuz Türkmen Boyları Derneği ve Şölen Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Demir, Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'nin Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şölenin 2 Mayıs Cuma günü Sabancı Merkez Camisi'nde cuma namazını müteakip Türk büyükleri ve şehitler için mevlit okunmasıyla başlayacağını belirten Demir, "3 Mayıs'ta şölen alanına kervan yürüyüşü yapılacak. Aynı gün şölen alanına 24 Oğuz boyunu temsilen 24 çadır kurulacak, 4 Mayıs Pazar günü de etkinlikler devam edecek. Şölenimize bu yıl yüz binlerce kişinin katılmasını bekliyoruz. Şölenimizde bu yıl ilk kez Uluslararası Yörük Türkmen kurultayı ardından da Yörük Türkmen Şöleni olması için alınacak kararlar görüşülecek" ifadelerini kullandı.

Demir, şölene herkesi davet ederek, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma, birlik ve beraberliğimizi sağlama, çarpık kentleşmenin getirdiği yozlaşma ile kaybolmaya yüz tutan muhteşem kültürümüzü atalarımızdan aldığımız şekliyle gelecek nesillere aktararak yaşatma, dost ve akrabaları buluşturma gayesi ile bir bayram havası içinde düzenleyeceğiz Yörük Türkmen Şölenimize Türk kültürüne önem veren herkesi bekliyoruz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yörük Türkmenler Şölene Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement