Yozgat Tso Başkanı Özışık, Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Tso Başkanı Özışık, Açıklaması

Yozgat Tso Başkanı Özışık, Açıklaması

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özşık, Et ve Süt Kurumu Yozgat tesislerinde bulunan süt kısmının işletmeye açılmasının Yozgat’ta hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

06.02.2014 12:59

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özşık, Et ve Süt Kurumu Yozgat tesislerinde bulunan süt kısmının işletmeye açılmasının Yozgat'ta hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Et ve Süt Kurumu Yozgat Tesislerinde süt kısmının atıl vaziyette beklediğini ve süt kısmının biran önce işletmeye açılması gerektiğini belirten TSO Başkanı Metin Özışık, "Yozgat ekonomisinin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayamaktadır. Et ve Süt Kurumu ilimizde hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak önemli kuruluşlardan bir tanesidir. Ancak kurumun et bölümü çalışırken süt tesisleri atıl vaziyette beklemektedir. Burasının biran önce işletmeye açılıp ekonomiye kazandırılması gerekir" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle Yozgat genelinde hayvancılığın, özellikle süt üretiminin her geçen gün arttığına ve bundan sonra da artarak devam edeceğine değinen Özışık, " Üretilen sütlerin Yozgat'ta değerlendirilmesi ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır. Üreticimiz sütünü rahat bir şekilde satması durumunda ise hayvan sayısı ve üretim de artacaktır. Her işletmenin artması istihdamın da armasını sağlayacaktır. İşletme hem kendi bünyesinde istihdam oluştururken, hem de buraya süt veren kişilere dolaylı olarak istihdam sağlamış olacaktır. Biz daha önce Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasını istemiştik ancak bu gerçekleşemedi. Et ve Süt Kurumunun Yozgat'taki süt tesislerinin işletmeye açılması dolaylı olarak 4 bin kişiye istihdam oluşturacağını düşünüyorum. Bu tesisin işletmeye açılması Yozgat ekonomisine çok büyük getiri sağlayacaktır" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Tso Başkanı Özışık, Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement