Zile Kömesi Tescilleniyor - Son Dakika
Yerel

Zile Kömesi Tescilleniyor

Zile Kömesi Tescilleniyor

Tokat'ın Zile ilçesinde üzümlerden üretilerek kendine has aroması ile ünlenen Zile kömesinin coğrafi işaret tescili için ilk adım atıldı.
Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, kömenin tescili neticesinde...

09.12.2013 17:14

Tokat'ın Zile ilçesinde üzümlerden üretilerek kendine has aroması ile ünlenen Zile kömesinin coğrafi işaret tescili için ilk adım atıldı.

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, kömenin tescili neticesinde tanıtımının daha etkin yapılacağını ve tüketicinin gerçek Zile kömesini güvenerek alabileceğini söyledi. Zile kömesinin hak ettiği değer ile pazara sunularak üreticinin korunacağını, bu faydalarının yanında tescilin bölgenin üzüm bağlarının değerlenmesine ve üretimin artmasına fayda sağlayacağının altını çizen Sargın, ayrıca Zile'de tescillenmesinin gerektiğini düşündükleri birkaç ürün üzerinde de çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Zile kömesinin tescillenmesi amacıyla Sargın, başkanlığında düzenlenen toplantıya Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanlığında görevli Yardımcı Doç. Dr. Cemal Kaya ve Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Bayram, GOÜ Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Emel Memiş Kocaman ve Öğretim Görevlisi Mehmet Kocaman, Zile TSO Genel Sekreteri Ertuğrul Oğuz Şengör, ilçede köme üretimi ve ticareti ile iştigal eden işletme sahiplerinden Ümit Dursun Atay, Muammer Erarslan ve Zatullah Şenkaynağı katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zile Kömesi Tescilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement