Gözlerinin yüzde 90'ını göremeyen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda memur olarak çalışan milli halterci Şehmuz Çevik (30), Kazakistan'daki Görme Engelliler Powerlifting Dünya Şampiyonası'nda 90 kilo kategorisinde squat, bench ve deadlift toplamında 585 kilogram kaldırdı ve 5 altın madalya topladı. İş çıkışı her gün antrenmana giden Çevik'in yeni hedefi dünya rekoru.
BİŞKEK (AA) – Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk dünyasının gelecekte çok daha güçlü olacağına inandığını söyledi.
Milli kaleci Yunus Özmusul ile eski hentbolcu eşi Ülkü Çağlı Özmusul, hentbol sayesinde tanıştıklarını ve çocukları Tuna ile Asya'yı bu sporla büyüttüklerini anlattı. Yunus Özmusul, 2015'te Stuttgart'a giden ilk Türk hentbolcu olduğunu ve 2027 Dünya Şampiyonası hedefini söyledi.
Milli güreşçi İbrahim Tığcı, 24 Ekim-1 Kasım'da Astana'da düzenlenecek 2026 Dünya Şampiyonası öncesi Erzurum'daki yüksek irtifa kampını tamamladı. 97 kiloda Türkiye'yi temsil eden Tığcı, kariyerinin ilk altın madalyasını kazanmayı hedefliyor.
Modern pentatlonda Türkiye'yi olimpiyatta temsil eden ilk sporcu İlke Özyüksel Mihrioğlu, Erciyes'te dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor. 2026 Dünya Kupası'nda 1459 puanla kadınlarda Türkiye'nin ilk altınını kazanan İlke, İstanbul Avrupa Oyunları'nda kotayı hedefliyor.
Japon eğlence markası Pokémon, 2025'te dünyanın en büyük oyuncak markası oldu. Belfast'taki bir kart dükkânının takas etkinliğinde katılım 600'den 1.700'e çıktı. Koleksiyoncular arasında avukatlar, polisler ve 80'li yaşlarda meraklılar var.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası İçin Adaylık Süreci, İsviçre'nin Cenevre Kentinde 28 Mayıs Cuma Günü Sona Erecek.
Guus Hiddink, Takımın Konakladığı Otelde Basın Toplantısı Düzenledi.
Ankara Valiliği'ne Atanan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, "yıllar Sonar Bir Antalyalıyı Gördüğümde Beni Hatırlar ve Hizmetlerimle Beraber ve Gönül Bağını Kurar ve Benimle Sokakta Kucaklaşırsa Bana Antalyalının Takacağı En Büyük Madalya Bu Olacaktır" Dedi.
Avrupa Parlamenterler Konseyi Meclis (apkm) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye Getirmek İçin Lobi Çalışmaları Yaptığını Belirterek, "fakat Konuyla İlgili Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'i 3 Aydır Arıyorum, Telefonlarıma Cevap Vermediği Gibi Daha Sonra Bana da Dönmüyor" Dedi.
Tff Başkanı Özgener "avrupa'ya Benzersiz Bir Turnuva Yaşatmak İçin Hazırız"
Tff Başkanı Özgener "Avrupa'ya Benzersiz Bir Turnuva Yaşatmak İçin Hazırız" Dedi.
Şahin: "barış Dolu Bir Dünya İçin Spor"
BASIN BüLTENİDİR.
AIPS Başkanı Giannio Merlo, Türkiye'nin Gereken Tüm Altyapıya Sahip Olduğunu Belirtti.
Bakan Özak: 'sporcu Sayısı Arttıkça Şiddet Azalır'
Beşiktaş Futbol Federasyonu'nu Olağanüstü Kongreye Davet Etti.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasının Türkiye'de Yapılması İçin Çalışma Yürüttüklerini Belirterek, Organizasyon İçin 920 Milyon Euro, Yol, Ulaşım ve Güvenlik İçin İse 5 Yılda 50 Milyar Dolarlık Yatırım Yapılmasının Planlandığını Söyledi.
Bunun Dışında 5 Yılda 50 Milyar Dolarlık Yol, Otel, Güvenlik ve Diğer Alanlarda Yatırım Yapılacağını Söyledi.
Christoph Daum, Beşiktaş ile Yapacakları Derbi Maçta Kaybetmeyi Aklından Geçirmediğini Söyledi.
U19 Milli Futbol Takımı, 2009-2010 U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 4'ncü Grup'taki İlk Maçında Yarın Saat 16.00'da Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Azerbaycan ile Karşılaşacak.
Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, TFF'nin Kendilerine Karşı Adil Davranmadığını İddia Etti.
Tff Başkanı Özgener: "uefa Başkanı Platini'nin Fransız Olması, Bizim İçin Dezavantaj Olmaz"
TFF Başkanı Mahmut Özgener, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylığı Sürecinde 'Çok Önemli Bir Gün' Yaşadıklarını Söyledi
Türkiye'nin, UEFA Euro 2016 Adaylığını Değerlendirmek Üzere Ziyarette Bulunan UEFA Heyeti Onuruna Bir Yemek Verildi.
Ağrı'da Simit Satan 15 Yaşındaki Arif Koç, Halterde Türkiye Rekoru Kırdı.
İstanbul'a Gelen Hiddink, "Kendimi TFF ve Türk Futboluna Tamamen Adamış Durumdayım" Dedi.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylık Dosyasını Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) Teslim Eden İtalya'nın Dosyasındaki Ayrıntılar da Belli Olmaya Başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (Tff), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylık Dosyasını 15 Şubat Pazartesi Günü UEFA'ya Teslim Edecek.
Karşıyaka Başkanı Akif Ersezgin, Kent A.ş Restoran'da Yönetici ve Teknik Adamlarla Birlikte Düzenlediği Basın Toplantısında Kulüpteki Gelişmeler Hakkında Bilgi Verirken, Yalı Caddesi'ndeki Tesislerin 10 Yıllık Protokolle Alınmasının Ardındaki Planı da Açıkladı.
CHP Trabzon Milletvekili Hamzaçebi, Türkiye'de Yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası İçin Seçilen Şehirler Arasında Trabzon'un Olmamasını Eleştirerek, "Türkiye'de "Üç Büyükler" Kavramı "Dört Büyükler" Olarak Değişmiştir.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (Euro 2016) Düzenleyebilmek İçin İtalya ve Fransa ile Yarışan Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Kurduğu İnternet Siteleri ile Adaylığın Tanıtımını Yaparken, Futbolseverlerin de Desteğini Arıyor.
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 1. Kategoriye Yükselen Hakem Cüneyt Çakır'ın, En Üst Seviye Olan Elit Kategori İçin Büyük Şansı Bulunduğunu Söyledi.
Brightweel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas'ın, "Böylesine Maliyetli Bir Stat İzmir'e Gerekmiyor" Sözleri Tartışma Yarattı. İzmir Kulüpleri Stat Projesine Tam Destek Verdi.
Türkiye'nin 2.3 Milyar Euro'luk Ekonomik Büyüklüğü Bulunan Euro 2016 Adaylık Sürecini Değerlendiren Tff Başkanı Mahmut Özgener, "Turizm Potansiyeli, Büyük Şehirleri ve Futbol Sevgisiyle Aday Ülkeler Arasında En Cıvıl Cıvıl Olanı Türkiye. Bu Turnuvaya Ev Sahipliği Yapabilecek En İddialı Ülke de Biziz" Dedi.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Düzenleyecek Altyapıya Sahip Olduğunu Söyledi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Birilerini, Bir Yerlerde Yenmek Gerekirse, Milli Takımın Bunu Yapacağını Söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (Tff), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de Düzenlemesi İçin UEFA'ya Başvuru Yaptı.
TFF Başkanı Mahmut Özgener Basın Toplantısı Düzenledi.
Dünyada 2009 Yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları Gibi 2 Dev Organizasyon Olmamasına Karşın Sporda Yine Hayli Yoğun Bir Mesaiyle Geçecek.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hakem Hatalarının Futbol Oyununun Bir Parçası Olduğunu Belirterek, '( Hakem Hatası Bundan Sonra Olmayacak) Dersek Popülist Konuşmuş Oluruz' Dedi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Görevinden İstifa Eden Mehmet Atalay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesinde Düzenlediği Basın Toplantısıyla Veda Etti.
Ukrayna'nın Ekonomik Kriz Nedeniyle Euro 2012'den Çekilme Sinyalleri Vermesi Türkiye İçin Umut Oldu.
Milli Halterci Nurcan Taylan, Talihsiz Bir Dönem Geçirdiğini Belirterek, "Ben Henüz Bitmedim. Yaşım Çok Genç ve Podyumda Vereceğim Cevaplarım Var" Dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Dokuzkavaklar Spor Salonu'nun Açılışını Yaptı.
Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Barbaros Tuzcuoğulları, Zonguldak'ta Kamp Yapan Çim Hokeyi 14 Yaş Altı Milli Takımı Sporcularını Ziyaret Etti.
Tsyd 45 Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Bugün Düzenlenen '2008 Pekin Olimpiyatları ve Beklentilerimiz' Konulu Panel ile Sona Erdi
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin Aday Olduğu 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Tesis Yetersizliğinden Dolayı Alamadığını Belirterek, "2012'ye Aday Olduğumuzda 'Tesislerimizi Yapacağız' Diyorduk. Bundan Dolayı Şampiyonayı Alamadık. 2016'ya İse 'İşte Tesislerimiz' Diyerek, Vitrine Çıkacağız. Bursa'nın da Bu Treni Kaçırmasını İstemiyoruz" Dedi.