Ankara yerel haberleri... Yenimahalle Zabıta Ekipleri, Merdiven Altı Köfte Üretimi Yapanlara Baskın Düzenledi - Son Dakika
3. Sayfa

Ankara yerel haberleri... Yenimahalle Zabıta Ekipleri, Merdiven Altı Köfte Üretimi Yapanlara Baskın Düzenledi

Ankara yerel haberleri... Yenimahalle Zabıta Ekipleri, Merdiven Altı Köfte Üretimi Yapanlara Baskın Düzenledi

Edinilen Ankara gelişmesine göre Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı köfte üretimi yapan ve halk sağlığını tehdit eden bir imalathaneye baskın düzenledi. İmalathane, hijyensiz ortamlarda küflü ürünlerden üretilen köftelerin piyasaya sürülmemesi için ekipler tarafından mühürlendi.

21.10.2022 11:25  Güncelleme: 12:03

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı köfte üretimi yapan ve halk sağlığını tehdit eden bir imalathaneye baskın düzenledi. İmalathane, hijyensiz ortamlarda küflü ürünlerden üretilen köftelerin piyasaya sürülmemesi için ekipler tarafından mühürlendi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Demetevler'deki merdiven altı köfte imalatı yapanlara baskın düzenledi. Hijyensiz ortamlarda üretilen ve küflü ürünlerin kullanıldığı görülen imalathane, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Seyyar tezgahlar başta olmak üzere bazı restoran ve işletmeler için köfte üretimi yapılan merdiven altı imalathanede büyükbaş ve tavuk sakatat karıştırılarak imal edilen yaklaşık 200 kilo köftelik kıyma ve paketlenmiş halde yaklaşık 100 paket köfte bulundu. Ayrıca yapılan incelemelerde imalathanenin ruhsatının da olmadığı belirlendi. Sağlıksız ürünler çöp transfer merkezinde imha edilerek piyasaya sürülmesi engellendi.

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilisi şunları söyledi:

"YENİMAHALLE'DE HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN İŞLETMELERİN FAALİYETİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

"Ekiplerimizin yaptığı denetimler sonucunda tespit edilen merdiven altı imalathane, son derece sağlıksız bir şekilde üretim yapıyor. Vatandaşın sağlığı için özellikle gıda üretimi konusuna büyük özen gösteriyoruz. Gerekli kurallara uymayan ve halk sağlığı ile oynayan işletmelere affımız yok. Ekiplerimiz yapılan incelemeler sonrasında tutanak tutarak imalathaneyi mühürledi ve ilçe tarım müdürlüğü ile koordineli bir şekilde gerekli işlemleri başlattı. Yenimahalle'de halkın sağlığı ile oynayan ve temizlik kurallarına uymayan işletmelerin faaliyetine müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika 3. Sayfa Ankara yerel haberleri... Yenimahalle Zabıta Ekipleri, Merdiven Altı Köfte Üretimi Yapanlara Baskın Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement