18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıldönümü

Son Güncelleme:

Manisa'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıldönümü nedeniyle Şehitleri Anma, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Töreni düzenlendi.

Manisa'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle Şehitleri Anma, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Töreni düzenlendi.


Manisa Şehitliği'nde yapılan törene, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ile diğer protokol üyeleri, şehit aileleri ve askeri yetkililer katıldı.


Törende, Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından şehitler için üç pare top atışı yapılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, törende yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nde şehit olan kahramanların hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaklarını ifade etti.


Törende, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün şehitlik defterini imzalamasının ardından şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Katılımcılar, törenin ardından Polis Şehitliği'ni de ziyaret etti.


Şehitlik ziyaretlerinin ardından anma törenlerine Manisa Kültür Merkezi'nde devam edildi.


Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada, "Vatanımız dünyadaki en kutsal vatandır. Bunun sebebi şehit ve gazilerimizin kanıdır. Bu ülkede şehit verilmeyen il, ilçe ve köy yoktur" dedi.


Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin "Son Kale Çanakkale" adlı oyunu sahnelediği tören sonunda Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verilmesi kararlaştırılanlara madalya ve beratları takdim edildi.


Siirt'in Eruh ilçesinde 2010 yılında şehit olan Er Feyzi Tekeş'in anne, babası Rukiye ve Bayram Tekeş ile aynı yıl Hakkari Çukurca'da şehit olan Uzman Çavuş Samet Yılmaz'ın anne babası Hatice ve Selahattin Yılmaz'a madalya ve beratlarını veren Vali Daşöz, şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu belirterek,


"Şehit anne ve babası olmak da büyük onur ve gururdur" dedi.


- MANİSA

Kaynak: AA