Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Son Güncelleme:

Foto.ANTALYA İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 11 orman köyüne daha yangına ilk müdahalede kullanılabilecek yangın söndürme tankeri alındı.

Foto: Oda yönetimi fotosu

===

11 köye yangın söndürme tankeri

ANTALYA İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 11 orman köyüne daha yangına ilk müdahalede kullanılabilecek yangın söndürme tankeri alındı. İl Genel Meclisi'nin onayı ile alımı yapılan tankerler, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde düzenlenen törenle muhtarlara teslim edildi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay, ilçe kaymakamları ve köy muhtarları katıldı.

Köy muhtarlarına anahtarlarını teslim eden Vali Altıparmak, bu tankerlerin en önemli amacının orman köylerinde olası orman yangınında ilk müdahaleyi gerçekleştirebilmek olduğunu söyledi. Antalya'da tüm orman köylerinin bu tankere kavuşturulacağını belirten Altıparmak, ayrıca içmesuyu ve sulama amaçlı köylerde hizmet verilebileceğini, bugüne kadar alım yapılan köy sayısının da 20'ye ulaştığını kaydetti.

Yangın söndürme tankerleri Gündoğmuş'un Yeniköy, Gazipaşa'nın İnal, Kaş'ın Yayla Aklar ve Karadağ, Korkuteli'nin Güzle, Elmalı'nın Küçüksöyle ve Özdemir, Akseki'nin Salihler, Serik'in Yumaklar, Manavgat'ın Sırtköy ve Alanya'nın Çamlıca köylerinde kullanılacak.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Teslim töreninden foto - Antalya

Kaynak: DHA