Batman'a Uluslararası Organizasyon

Son Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da Tenis Federasyonu Başkan Vekili ile biraraya geldi.

"bakan ŞİMŞEK: BATMAN'DA ULUSLARARASI TENİS TURNUVASI YAPACAĞIZ" HABERİNE EK


İLK KOORDİNASYON KURULUNA BAŞKANLIK YAPTI


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da İl Koordinasyon Kurulu'na başkanlık yaptığı toplantıda yatırımcı kuruluşlar ile il yöneticilerine uyarılarda bulundu. Vali Yılmaz Arslan'ın yönettiği ve yatırımcı kuruluşlar ile il yöneticilerinin eksiksiz katıldığı toplantıda Bakan Şimşek, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat'ın projeler sunumunda dikkatini Batman Ovasını sulayacak sol sahil kanalının 600 metre engeline takılmasına şaşırdı. Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerinden toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını isteyen Şimşek, "Böyle şey olmaz. 600 metre arazi yüzünden kaynaklanan bir yatırımının atıl durumda olmasına anlam veremiyorum. Ne gerekiyorsa yapın, bu işi çözün ve toplulaştırma çalışmalarını bir an önce tamamlayın" dedi. Şimşek, Tarım Bakanlığı'yla toplulaştırma sorunun çözümü konusunda yetkililere talimat verdi.

TEİAŞ Grup Bölge Müdürü Süleyman İlhan ile DEDAŞ Batman Müessese Müdürü Serhat Öztürk'ten elektrik kesintilerinin nedenini soran Şimşek, "Elektrik iletim hatlarının yaş haddi ne? Kaç yıl önce bu hatlar kurulmuş? Kesintilerin nedeni ne? Bunu lütfen açıklayın" dedi. Bölgede 20 bin civarındaki sulu tarım abonesi yüzünden zaman zaman yaşanan kesintilerin AB ülkelerinde bile şikayete neden olduğunu söyleyen Şimşek, "Sadece bölgede oturan aboneler değil, inanın Avrupa Birliği ülkelerinde bile bu kesintiler merak konusu. Seçim bölgemde kayıp kaçak oranı yüzde 70'lik bir oranda. Sistem bunu kaldırmaz. Kayıp kaçağın faturasını tüm millet ödüyor. Kamu kurumlarını ortadan çıkarırsanız her halde bu oran daha da büyür. Hemşerilerim, kimsenin hak ve hukukunu çiğnemez. İşinizi ciddiye alın. Denetimleri gözden geçirin. Geçen yıl doğalgaz ve petrole 66 milyar dolar ödedik. DEDAŞ ve TEİAŞ'tan bu konuda hassasiyet bekliyorum" dedi.


Görüntü Dökümü


--------------------


-Toplantıdan detaylar


-Bakan Şemşek'in konuşması


-Detaylar


Haber-Kamera: Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)


=======================


ÇORLU'DA İŞÇİ EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ


Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne süren ve 65 gündür eylem yapan işçiler, fabrikadan çıkan 3 TIR'ı engellemek istedi. Hazır bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği eylemde, işçilerle polis arasında arbede çıktı. Polisin havaya uyarı ateşi açarak bastırdığı olaylarda, 2'si polis 5 kişi hafif yaralandı.


Velimeşe Beldesi Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Koreli bir şirkete ait DYSK Metal Fabrikası'nda çalışan 130 işçi, geçen Kasım ayında işten çıkarıldı. Fabrikanın iş sözleşmesi ve sendikalı işçi istemediği için işten çıkarmalar yaptığını öne süren yaklaşık 60 kadar işçi, 65 gündür eylem yaparak fabrika önünden ayrılmadı.


İŞÇİLER TIR'LARA SALDIRDI


Fabrikada çok sayıda işçinin de işten ayrılması üzerine Güney Kore firması fabrikanın faaliyetini durdurma kararı aldı. Son üretimleri 3 TIR'a yükleyen yönetim, fabrikadan çıkarmak istediği sırada eylem yapan işçiler, TIR'ları engellemek isteyince polis müdahale etti. Hazır bekletilen Çevik Kuvvet ekipleriyle işçiler arasında çıkan arbedede polis ekipleri havaya uyarı ateşi açarak işçileri TIR'lardan uzaklaştırdı. Çıkan olaylarda 2'si polis memuru 5 kişi hafif yaralandı. Camları kırılan ve maddi hasar meydana gelen TIR'lar polis ekiplerinin kontrolünden fabrikadan çıkarıldı.


'MÜCADELE DEVAM EDECEĞİZö


Birleşik Metal-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Fedai Duman mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, 'Biz burada yasal haklarımızı arıyoruz, fabrika yurt dışından kaçak işçi getirerek burada çalıştırdı. Sonuna kadar da hakkımızı aramaya devam edeceğizö dedi.


İşçiler fabrika önündeki eylemlerini sürdürürken, polis ekiplerinin de önlemlerine devam etti.


Görüntü Dökümü:


------------------


-Sendika işçilerinin uyarılması


-Tırlara saldırı


-Polisle sendika üyeleri aralarında arbede


-İşçilein slogan atması


-Yerde yatan bir işçi


Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA) -


[DHA FEED]


======================


DENİZLİ'DE LOKALLERDE ALKOLLÜ İÇKİ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ


Denizli'de, 2005 yılından bu yana İl Dernekler Müdürlüğü ile alkollü içki ruhsatı bulunan dernek lokalleri arasındaki hukuki mücadele sürüyor. Son olarak Dernekler Müdürlüğü, kent merkezindeki 10 lokale Denizli İdare Mahkemesi kararını gerekçe göstererek alkollü içki ruhsatını iptal edip, içkisiz yeni ruhsatlarını gönderirken, lokal işletmecileri konunun yargı aşamasında olduğunu, İl Dernekler Müdürlüğü'nün hukuksuz bir işlemi uyguladığını ileri sürdü. 2005 yılında Denizli Belediye Meclisi'nin kentte içkili yer bölgesi olarak Tabakhane'yi belirlemesiyle başlayan ve Türkiye gündeminde uzun süre tartışılan derneklerin alkollü içki izin belgesi uygulamasında yeni bir sürece girildi. 2007 yılında Danıştay'ın kırmızı noktalı bölgelerle ilgili kararıyla bir süre durulan tartışma, 2 yıl önce Dernekler Müdürlüğü'nün dernek lokallerinin içkili yerler bölgesinde olması gerektiği yönündeki yönetmelik maddesine dayanarak, lokallerin Tabakhane'ye taşınmasıyla tekrar gündeme geldi. Dernek lokalleri konuyu yargıya taşırken, Dernekler Müdürlüğü son olarak bir hafta önce Denizli İrade Mahkemesi'nin kararını gerekçe göstererek 10 dernek lokalinin alkollü içki ruhsatını iptal edip, alkolsüz içki verilebileceği yönündeki yeni izin belgelerini Vali Yardımcısı Mehmet Çınar'ın imzasıyla dernek yöneticilerine göndermesiyle konu yeniden alevlendi.


'UYGULAMA HUKUK DIŞI'


Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü uygulamasına gerekçe olarak, Denizli İdare Mahkemesi'nin kararını gösterirken, dernek yöneticileri ve lokal işletmecileri bu yönde bir mahkeme kararı olmadığını, yargı sürecinin devam ettiğini ileri sürdü. Lokal işletmecileri, İl Dernekler Müdürlüğü'nün uygulamasının hukuk dışı olduğunu iddia etti. Lokal işletmecileri Dernekler Müdürlüğü'nün hazırladığı yeni ruhsatların da kendilerine tebliğ edilmediğini belirtti.


'MAHKEME LEHİMİZE KARAR VERDİ'


Kısa adı TAÇEV olan Denizli Tarih ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu üyesi avukat Erman Yarışan, ruhsatların iptaline ilişkin şu ana kadar aleyhlerinde verilmiş bir yargı kararı olmadığını söyledi. Yarışan, idarenin iddiasının tam tersine lokaller lehine alınmış karar ve yürütmenin durdurulması kararı olduğunu belirterek şöyle dedi:


"Konu şu an yargıda. Mahkemenin verdiği bir karar yok. İdare, şekil yönünden İdare Mahkemesi'nin 'ruhsatlarının tamamen iptal edilemeyeceği' yönündeki görüşüne göre bir sonuç çıkarıp, alkol ruhsatlarını iptal edip, yeni ruhsat düzenliyor. Yerel mahkeme kararı şu an Danıştay'da ve aleyhimize verilmiş bir karar yok."


'TEBLİGAT YA DA RUHSAT ALMADIK'


Yeni ruhsatların ya da mahkeme kararının kendilerine ulaşmadığını belirten Yarışan, "Böyle bir uygulama ya da gerekçesi olan mahkeme kararı henüz bize tebliğ edilmedi. Zaten yasal olarak da bu süreç idarenin tebligatıyla başlar. Elimize böyle bir tebligat gelirse gerekli hukuki girişimde bulunuruz" diye konuştu.


Jazz-Rock Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Süer Yeşilay da, lokaller aleyhine değil lehine mahkeme kararı olduğunu öne sürerek şunları söyledi:


"Hiçbir zaman yeni bir ruhsat posta ile gönderilmez. Dernekler müdürlüğünden bizim bir ruhsat talebemiz yok. Burada bir usulsüzlük olduğuna inanıyorum. Aynı yasaklar Bolu ve Sakarya'da da uygulanmak istendi ancak geri alındı. Onlar aynen çalışmaya devam ediyorlar. Biz aynı vatan toprakları üzerinde aynı bayrağın altında olduğumuzu düşünerek Bolu ve Sakarya'da olduğu gibi bizim de burada özgürce çalışmamız gerektiğine inanıyorum."


'TABAKHANE BÖLGESİ SAĞLIKLI DEĞİL'


İçkili yer bölgesi olarak belirlenen Tabakhane bölgesinin sağlıksız ve yaşam için elverişsiz olduğuna yönelik İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen raporun mahkeme dosyasında yer aldığını belirten Yeşilay, "Yasal sürecimiz devam ediyor. Ben böyle bir tepeden inme, emrivaki bir tebligat olayına inanmıyorum. Bu işte bir usulsüzlük olduğunu biliyorum" diye konuştu.


Görüntü Dökümü:


---------------------


-Tabakhaneden görüntü


-Denizli Valiliği'nden görüntü


Denizli Tarih ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Erman Yarışan ile röp.


-Lokaller sokağından görüntü


-Jazz-Rock Derneği'nden detay görüntü


-Jazz-Rock Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Süer Yeşilay ile röp.


Haber-Kamera: Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) -


====================


BOŞANDIĞI EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, DURUŞMA SALONUNDA KAYINPEDERİNİ DE ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ


Konya'da boşandığı eşi 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Dilber Keskin'i, sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 32 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ın yargılanması devam edildi. Yılmaz, duruşma salonundaki eski kayınpederi Fikret Keskin'e dönerek, sağ eliyle boğazını bıçakla kesermiş gibi hareket yaptı. Yılmaz'ın ölüm tehdidi olarak algılanan bu hareketi de mahkeme tutanaklarına kaydedildi. Olay, 20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 01.00'de Kılınçarslan Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde meydana geldi. Kuzeni 28 yaşındaki Mustafa Cevizaltı ile kız kardeşini ziyaretten dönen Dilber Keskin, evlerine yaklaşık 3 kilometre kala boşandığı eşi Mehmet Yılmaz tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan Yılmaz da tutuklandı.


DURUŞMA SALONUNDA TEHDİT


2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Yılmaz, bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti daha önce psikolojik tedavi gören Yılmaz'ın, akıl ve ruh sağlının yerinde olup olmadığını saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumun'dan rapor alınmasına karar verdi. Bu sırada sanık sandalyesinde oturan Mehmet Yılmaz, mahkeme salonunda müşteki sıfatıyla bulanan öldürdüğü eski eşinin babası Fikret Keskin'e dönerek, sağ eliyle boğazını bıçakla kesermiş gibi hareket yaptı. Keskin de, "Görüyorsunuz hakim bey, bizi daha önce de ölümle tehdit ediyordu. Burada da ölümle tehdit ediyor" dedi.


Mahkeme heyeti de Yılmaz'ın yaptığı hareketinde tutunanlara kaydedilmesini belirtti. Duruşma İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan raporun gelmesi için 30 Nisan'a ertelendi. Duruşmanın ardından, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İlke Acar, "Kadınların katillerine ağır cezalar verilene kadar, adliye önlerinde olmaya devam edeceğiz" dedi. Dilber Keskin'in ablası Naciye Keskin ve kardeşi İsmail Keskin de, kardeşini öldüren Mehmet Yılmaz'ın, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.


Görüntü Dökümü


-----------------


-Adliye önünde slogan atan platform üyelerinden detaylar


-Basın açıklaması


-Baba Fikret Keskin'in röportajı


-Genel ve detaylar


Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA) -


===========================


ÇİMENTO ISLANMASIN DİYE ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI KOYDULAR


Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi içinde yer alan inşaatların yanına bırakılan çimento torbalarının ıslanmaması için üzerine büyük Türk bayrağı bırakılmasının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Ordu'da sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf savcılığı harekete geçirdi. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi binasının alt katında bir bankanın ATM inşaatının önündeki çimentoların üzerine ıslanmaması için Türk bayrağı serilmesi sosyal medyada tepki oluşturdu. Fotoğrafın ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Konuyla ilgili soruşturma başlattı. Türk bayrağı çimentoların üzerinden kaldırıldı.


REKTÖRLÜK: TAŞERON İŞÇİLERİNİN DİKKATSİZLİĞİ


Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'nün resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bu anlamda fotoğrafta görülen Türk Bayrağı bir bankanın tadilat çalışmaları dolayısıyla şantiye çalışmalarını yapan yüklenici firmasının taşeron işçileri tarafından dikkatsizlik örneği olarak çimento torbalarının üzerine serilmiştir. Konuyla ilgili Ordu Üniversitesi Yönetiminin herhangi bir sorumsuzluğu söz konusu değildir. Zira Ordu Üniversitesi Yönetimi'nin olaya hemen müdahale etmesi sonucu Şanlı Türk Bayrağı'nın oradan kaldırılıp özenle muhafaza edilmesi sağlanmıştır. Konuyla ilgili olarak taşeron firma hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuşturö denildi.


Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) -


(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA