Cizre'ye Gitmek İsteyen Yaklaşık 300 Avukatın Yolu Kesildi

Son Güncelleme:

Cizre'de yaşananları gözlemlemek için Diyarbakır'dan yola çıkan yaklaşık 300 avukatın yolu Mardin Midyat çıkışında kesildi. Avukatlar burada eylemlerine devam edecek.

Cizre'ye destek vermek ve dayanışma göstermek için Cizre'ye gitmek isteyen avukatlar Midyat çıkışında polis ve jandarma barikatıyla karşılaştı. Haberler.com'a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi "Valilik kararıyla önümüz kesildi. Bu kanunsuz bir emirdir. Kesinlikle geri dönmeyi düşünmüyoruz. Eylemimize burada devam edeceğiz." dedi.

POLİS VE JANDARMA DURDURDU

Aralarında Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van'ın da yer aldığı yaklaşık 300 avukat Cizre'de yaşananları gözlemek için yola çıkmışlardı. Grup Mardin'in Midyat ilçesinin çıkışında polis ve jandarma barikatıyla durduruldu.

Öte yandan HDP'li vekiller Edibe Şahin, Nursel Aydoğan, Hüda Kaya, M. Emin Adıyaman avukat heyetinin içinde yer aldı.

"EYLEMİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Haberler.com'a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise şunları söyledi:

"Cizre'de yaşananları gözlemlemek için yaklaşık 300 avukat ile yola çıkmıştık. Valinin emri ile yolumuz kesildi. Bu karar kanunsuz bir karardır. Kesinlikle geri dönmeyi düşünmüyoruz. Burada eylemimize devam edeceğiz. Cizre halkı ile buluşmamızı engelleyemezler."

"SINIRLI ŞEKİLDE TELEFON BAĞLANTISI VAR"

Cizre'den son gelişmeler hakkında da bilgiler veren Elçi, "Sınırılı şekilde telefon bağlantısının kurulduğu ifade ediliyor. Sınırlı sayıda yiyecek dağıtıldığı bilgisi geliyor." dedi.

DEMİRTAŞ ZİYARET ETTİ

Tahir Elçi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da kendilerini ziyaret ettiğini bilgi aldıktan sonra ise İdil'e geri döndüğünü söyledi.

AYM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASI TALEBİNİ REDDETTİ

Öte yandan Diyarbakır Barosu, Cizre'de uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Mardin İdare Mahkemesine açtığı davada mahkemenin 5 gün içinde herhangi bir işlem yapmaması üzerine davayı bu kez bireysel başvuru kapsamında AYM'ye taşıdı. Baro Başkanı Tahir Elçi, AYM'nin sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile ilgili tedbir talepleri reddettiğini söyledi ve konuyu AİHM 'e taşıyacaklarını ifade etti.