Dr. Okur: Doktorlarımız Şoförlük Yapıyor
Muğla ve Aydın illeri Halk Sağlığı Müdürlükleri istişare ve değerlendirme toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapıldı.
Muğla ve Aydın illeri Halk Sağlığı Müdürlükleri istişare ve değerlendirme toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda yapıldı.
Toplantıda sunum yapan Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcıları Dr. Alev Yücel ve Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç da katıldı.
Halk Sağlığı Aydın İl Müdürü Dr. Şenol Okur, Aydın'da sağlık personeli ile gerçekleştirilen doğum oranının yüzde 99,8 gibi yüksek bir rakam olduğunu söyledi. Okur, "Bu doğumların da yüzde 99,8'i hastanelerimizde gerçekleşiyor. Bunun yanında Aydın'da sezaryenle doğum oranı da yüksek. Aydın'da sezaryen ile doğum oranı yüzde 54,08. Müdürlüğümüz tarafından Efeler, Söke, Nazilli, Çine, Karpuzlu ve Koçarlı ilçelerinde sürekli olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) taraması yapıyoruz. 2008 yılından 2013 yılına kadar 1 ölümlü vaka meydana gelirken, 2008 yılında biri sağlık personeli olmak üzere 9, 2009 yılında 7, 2010 yılında biri sağlık personeli olmak üzere 8, 2011 yılında 3, 2012 yılında 13 ve 2013 yılında 5 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası meydana geldi" dedi.
"DOKTORLAR ŞOFÖRLÜK YAPIYOR"
Halk Sağlığı Aydın İl Müdürü Dr. Okur, Aydın'da personel anlamında en büyük sıkıntıyı araç şoförü konusunda çektiklerini belirtirken, "Müdürlüğümüz bünyesinde en fazla sıkıntı çektiğimiz personel şoför. Zaman zaman doktorlarımız aynı zamanda şoförlük de yapıyor. Hizmetlerin aksamaması ve vatandaşımıza hizmetin bir an önce gitmesi için bu konudaki doktorlarımız özverili bir şekilde çalışıyor. Diğer konu da Aile Sağlığı Merkezlerimizin ısınma sorunu. Birçok aile Sağlığı Merkezimiz hala soba ile ısınma ihtiyacını gideriyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor ve bu konuyu önümüzdeki süreç içinde büyük oranda çözmüş olacağız" dedi.
"ŞOFÖR VE PERSONEL SIKINTISI YAŞIYORUZ"
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç Türkiye'de sadece şoför açısından değil, sağlık personeli açısından da çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Sağlık personeli dediğimizde sadece, hekimleri, hemşireleri, ebe hanımları kastetmiyoruz. Herkes hizmetin bir parçasından tutmadığı sürece o hizmet eksik kalıyor. Bizim sektörümüz bir topallamayı tolere edemez. Bir aksaklıkta hemen başımız ağrıyor. Maalesef Türkiye'de şoför genel bir problem. Aydın ve Muğla hem şanslı, hem şanssız derken, benim kastetmek isteğim konulardan birisi de budur. Sayısal olarak biz Muğla ve Aydın'a personel gönderirken iki defa düşünüyoruz. Biliyoruz burada bir ihtiyaç var, ama başka yerde daha fazla ihtiyaç var. Hakkari ve Şırnak illerinin ihtiyaçları daha fazla. Gönül ister istemez o tarafa doğru kayıyor. O açıdan bazı illerimiz mağdur oluyor. Şoför sayımızı da o şekilde verebiliyoruz. Keşke hemen şu anda Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne şoför müjdesi verebilsem. Bu çok kalay değil. Bir şekilde problemimizi çözüyoruz. Ama bu sorunların çözümü noktasında hala zamana ihtiyacımız var" dedi. - AYDIN