Gap-Diyarbakır Radyosu 2 Yıl Aradan Sonra Yeniden Yayına Başlayacak

Son Güncelleme:

TRT Gap – Diyarbakır Radyosu'nda yeni yılla birlikte bölgesel yayınlara yeniden başlanıyor.

İki yıldır bölgesel yayınlara ara verilen TRT Gap- Diyarbakır Radyosu'nda 1 Ocak 2015 Perşembe gününden itibaren düzenli bölgesel yayınlara yeniden başlanıyor. Her gün 10.00 – 12.00 saatleri arasında "Yöremizden" adıyla ve canlı olarak yayınlanacak programda, Gap – Diyarbakır Radyosu'nun yayın alanına giren yaklaşık 15 ildeki güncel gelişmelere sıklıkla yer verilecek.

Yöremizden Programı'nda yalnız güncel gelişmeler değil, konusunda uzman konuklarla yapılacak söyleşiler eşliğinde; yörenin tarihi-turistik değerleri, spor gelişmeleri, dini sohbetler, kadın, çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler, sağlık, hukuk, çevre, eğitim konuları, günlük hava ve yol durumu bilgileri, kültür – sanat etkinlikleri ve her türden bolca müziğe yer verilecek.
Programda ayrıca düzenlenecek yarışmayla da her gün bir şanslı dinleyiciye Nostaljik görünümlü radyo armağan edilecek. Bölgemiz dinleyicileri TRT Gap Diyarbakır Radyosu yapımı Yöremizden Programı'nı her gün 10.00 – 12.00 saatleri arasında Adıyaman'da 92.7 – 88.8, Batman'da 90.3, Bitlis'te 87.9 – 98.0 ve 90.3, Diyarbakır'da 98.4, Elazığ'da 94.8 – 90.3 – 91.1 ve 100.7, Hakkari'de 99.4 ve 90.3, Malatya'da 93.5 ve 101.3, Mardin'de 90.1 – 107.0 – 91.4 – 96.8 ve 90.1, Şanlıurfa'da 89.2 – 98.1 ve 90.4, Siirt'te 99.6 ve 88.3, Şırnak'ta 92.7 – 101.9 ve 88.7, Van'da 88.7 – 90.3 – 96.4 – 94.8 – 91.5 ve 93.2 FM frekanslarından dinleyebiliyor.

TRT Gap Diyarbakır Radyosu'nun bölgesel yayınları dışında bir de TRT Türkü Ulusal postasında her gün 15.00 – 16.00 saatleri arasında "Türkü Diyarı" adlı programı dört yıldır olduğu gibi, 2015 yılı süresince de yine canlı olarak yayınlanmaya devam edecek. Bu programda, yöremizin en çok istek alan türküleri dinleyicileriyle buluşacak. Diyarbakır Musiki ve Kültür Derneği Korosu ile Mahalli İcra Gurubu'nun canlı konserleri bu kuşakta dinleyicisiyle buluşmaya devem edecek.

TRT Gap - Diyarbakır Radyosu, özellikle çocuk dinleyicilerini bu yıl da unutmadı. Halen tamamen ücretsiz verilen Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Çocuk Koroları eğitiminin dışında bu yıl "Yarının Büyükleri" adlı çocuk programı da tamamen çocuklara yönelik olarak hazırlanıp yayınlanacak. Bu programda yayınlanacak dramalarla çocukların hayal güçleri, yaşamdan beklentileri, geleceğe yönelik istek ve beklentileri kendi seslerinden yansıtılacak.

Kaynak: Temsilci