Kuzey Kore, Rusya'ya silah tedarik etmeye başladı iddiası
ABD basın kuruluşu CBS News, ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinin ardından Pyongyang'ın, Moskova'ya silah göndermeye başladığını iddia etti. Haberde, silahların karşılığında Rusya'dan ne aldığı ya da sevkiyatın uzun vadeli bir tedarik zincirinin parçası mı yoksa daha sınırlı bir sevkiyat mı olduğu konusunda netlik olmadığı belirtildi. Kim ve Putin'in görüşmesi, ABD, Güney Kore ve Japonya tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
ABD basın kuruluşlarından CBS News, " Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah tedarik etmeye başladığını" iddia etti.
CBS News, ismi açıklanmayan ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, "silah tedariki ve askeri işbirliği" konularının konuşulduğu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin ardından Pyongyang'ın, Moskova'ya silah göndermeye başladığını ileri sürdü.
Haberde, Kuzey Kore'nin göndermeye başladığı öne sürülen silahlar karşılığında Rusya'dan ne aldığı ya da söz konusu sevkiyatın "uzun vadeli bir tedarik zincirinin parçası mı yoksa daha sınırlı bir sevkiyat mı" olduğu konusunda netlik olmadığı iddiası paylaşıldı.
Kim ile Putin, 13 Eylül'de bir araya gelmişti
Kim, Putin ile 13 Eylül'de Rusya'nın Amur bölgesindeki Vostonçniy Uzay Üssü'nde görüşmüştü.
Kim ile müzakereleri "verimli" olarak nitelendiren Putin, bölgedeki durum ve ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtmişti.
ABD, Güney Kore ve Japonya, Kim ve Putin'in görüşmesinde "silah tedariki ve askeri işbirliği" konularını istişare etmesine tepki göstermişti.