Marmara'da yarın sağanak kapıda: İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da sel riski
Son Güncelleme:
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminine göre sağanak ve gök gürültülü yağışlar yarın akşam İstanbul, Kocaeli, Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda etkisini artıracak. Gece ise Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya çevreleri de kuvvetli yağışın etkisine girecek. Vatandaşlardan su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama ve kıyılarda fırtına ihtimaline karşı tedbirli olmaları istendi.
Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış bekleniyor.
İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara'da sağanak ve gök gürültülü yağışların, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Çanakkale'nin doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Öte yandan, yağışların gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda Kocaeli, Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya çevreleri ile kuzey ve doğu kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da da kuvvetli olacağı öngörülüyor.
SEL VE SU BASKINI UYARISI
Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Kaynak: AA