Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Son Güncelleme:

MTTB Elazığ Şubesi Başkanı Kula: "Kendi halkına savaş açan cuntaya karşı tüm Müslümanlar birlik olmalı ve tepkilerini dile getirmelidirler"

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Elazığ Şubesi Başkanı Halil Kula, Mısır halkının askeri cuntaya karşı yürüttüğü haklı mücadelenin bugün dünyanın gözleri önünde katliama dönüştüğünü belirtti.


Kula, yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün dünyanın farklı bir bölgesinde Müslüman kanının akıtılmaya başlandığını ifade etti.


Dünya ülkelerinin, Suriye'de, Myanmar'da, Irak'ta, Somali'de, Afganistan'da, Çeçenistan'da ve dünyanın birçok yerinde akan kana ve zulme uğrayan Müslümanların çığlıklarına duyarsız kaldıkları gibi Mısır'da da yürütülen katliama karşı sessizliklerini devam ettirdiklerini savunan Kula, Mısır halkının askeri cuntanın yürüttüğü katliama karşı hala dimdik ayakta durduğunu ve haklı mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.


Kula, şunları kaydetti:


"Kendi halkına savaş açan cuntaya karşı tüm Müslümanlar birlik olmalı ve tepkilerini dile getirmelidirler. Cunta o kadar azgın ve yoldan çıkmış bir durumdadır ki Bosna'daki Müslümanları keskin nişancılarla avlayan Sırplar gibi keskin nişancılar kullanmaktadırlar. Meydandaki Müslümanların üstüne rastgele ateş açılmakta, mevcut hastanelere kaldıran yaralıların doğrudan infaz edilmeye yönelik yara aldıkları görülmektedir. Askeri cunta, insani ihtiyaçların karşılanmasına, sağlık merkezlerinin bile hizmet vermesine engel olmaktadır." - Elazığ

Kaynak: AA