Osman Pamukoğlu'ndan Bedelli Askerlik Tepkisi

Son Güncelleme:

HEPAR Lideri Osman Pamukoğlu, Davutoğlu'nun açıkladığı bedelli askerliğe tepki göstererek "Bu durum en çok maddi durumu olmayan evletlarımızın içini yakar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında bedelli askerlik müjdesi verdi. Davutoğlu'nun açıklamaları sonrası sosyal medyada birçok isim konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu isimlerden biri de Hak ve Eşitlik Partisi Lideri Osman Pamukoğlu'ydu.

"PARAYLA TEZKERE VERMEKTİR"

Her fırsatta bedelli askerliğe karşı olduğunu ifade eden Pamukoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. "Bedelli askerlik asker kaçakları ve zenginlere parayla tezkere vermektir" diyen Pamukoğlu "Bu durum en çok maddi durumu olmayan evletlarımızın içini yakar." ifadelerine yer verdi.

İşte Pamukoğlu'nun o açıklaması;

DEVLETİN KASASINA 12 MİLYAR GİRECEK

Bir önceki bedellide devlet kasasına girmesi beklenen para miktarı 13 milyar dolardı. Ancak yaşın da bedelin de yüksek olması nedeniyle devlet kasasına yalnızca 2 milyar lira girmişti. Şimdi ise, çıkan bedelli askerlikle devletin kasasına yaklaşık 12 milyar girecek.

661 BİN KİŞİYİ KAPSIYOR

Bedelli askerlikten 661 bin 880 kişi faydalanabilecek.









Kaynak: Haberler.Com