Türk Askeri Sınırda El Tetikte Bekliyor

Son Güncelleme:

Sınır hattında yaşanan şiddetli çatışmaların Türkiye sınırına dayanması üzerine harekete geçen TSK, sınır birliklerine talimat gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri 20. Zırhlı Tugayına bağlı 3. Hudut Tabur Komutanlığının bulunduğu Suruç'taki karakollarda görevli askerler hazırlıklarını tamamlayarak, terör gruplarının olası saldırılarına karşı 'hazır kıta' haline getirildi. IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt grupların çatışmalarının giderek şiddetlendiği Kobani'ye hakim tepelere yerleştirilen çok sayıda tank 24 saat hazır bekliyor.

ASKER 24 SAAT NÖBETTE

Motorlu topçu silah sistemi olan Fırtınaların da yerleştirildiği sınır hattında 'hudut namustur' inancıyla görev yapan askerler, 'göz kırpmadan' nöbet tutarak, çatışmaları ve sınır ihlali yapılıp yapılmadığını gözetliyor.

SIĞINMACILARA KUCAK AÇIYOR

Sürekli hareket halindeki 9 personel taşıma kapasiteli Cobra zırhlı araçlarla da toplumsal olaylara ve sınır ihlali yapanlara müdahale ediliyor. 'Atmacalar' sınır hattındaki askeri önlemlerinin yanı sıra, Suriye'den gelen sığınmacılara da kucak açıyor. Yumurtalık mevkisinde görev yapan askeri personel, Türkiye'ye geçiş yapan Suriyeli Kürtlerin ülkeye güvenli geçişini sağlarken, sınır hattı boyunca devriye atarak vatandaşların da can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

SINIR HATTINA TANK SEVKİYATI

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından sınır hattına tank sevkiyatı da yapıldı.

Kaynak: Haberler.Com