Hayatımız Fotoğraf Fotoğraf Günleri
Fotoğraf, Dijital Teknoloji İle Birlikte Hayatımızın Vazgeçilmez Bir Parçası Haline Geldi.
Türkiye'de yılda bir milyonun üzerinde fotoğraf makinesinin satılıyor olması da fotoğrafın hayatımızdaki yerinin somut bir göstergesi.
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, fotoğrafın hayatımızın her alanında kendini iyiden iyiye gösterdiği bu dönemde "Hayatımız Fotoğraf" konseptiyle fotoğraf günleri düzenliyor.
Canon ve Toshiba Bellek kartları sponsorluğunda 24 Eylül – 2 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik süresince Ali Haydar Yeşilyurt'un 'Face Of Europe', Ozan Sağdıç'ın 'Retrospektif' ve Süha Derbent'in 'Vahşi Yaşam' sergileri fotoğrafseverlerle buluşuyor.
Ali Haydar Yeşilyurt'un 24 Eylül Cuma günü 19.30'da açılışı gerçekleşecek olan 'Face Of Europe' sergisi sanatçının 5 yıl boyunca 24 Avupa ülkesinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.
Sanatçı çalışmasında Avrupa toplumlarının gündelik yaşamlarının sokağa düşen yansımalarıyla, tüketim toplumunun, insanlar üzerindeki, ekonomik, sosyal, moral deformasyonlarını konu alıyor, ve Avrupa ya ayna tutarak kendisiyle yüzleştirmeyi hedeflediğini kaydediyor.
Hayatımız Fotoğraf Fotoğraf Günleri etkinlikleri kapsamında İzzet Keribar, İsa Çelik, İbrahim Zaman, Nevzat Çakır, Özer Kanburoğlu, Yusuf Darıyerli, Erhan Şermet, Bülent Abacı, Gökhan Süsler, Engin Güneysu ve Fatih Pınar gibi usta fotoğrafçılar başta olmak üzere yurtdışından yabancı fotoğrafçıların da yer aldığı 20'den fazla slayt gösterisi gerçekleşecek.
Emre Küheylan küratörlüğünde hazırlanan "Sınırlar Olmadan" bölümünde 6 farklı tema kapsamında Sergio Ramazzotti, Alessandro Gandolfi ve GMB Akash gibi dünyaca ünlü fotoğrafçıların projeleri gösterilecek. 'Sınırlar Olmadan' başlığı altında yer alan gösteriler Dünyada Son Dönemde Yaşanan Önemli Olaylar, Ege Denizi'nden Hikayeler, Yoksulluk, Bangladeş'ten Öyküler, Gazze'nin Bilinmeyen Yüzü ve Uyuşturucu temalarını içeriyor.