Afganistan'da zina suçundan recm cezası verilen kadın hücresinde ölü bulundu - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da zina suçundan recm cezası verilen kadın hücresinde ölü bulundu

Afganistan\'da zina suçundan recm cezası verilen kadın hücresinde ölü bulundu

Afganistan'da iddiaya göre Taliban'ın yeni getirdiği kurallar arasında yer alan "Kadınların ailesinden başka erkeklerle dışarı çıkmaması" kuralını delen 24 yaşındaki bir kadın, recm cezasına çarptırıldı. 14 Ekim'de taşlanarak öldürülmesi planlanan kadının hücresinde asılı olarak ölü bulunması Taliban üyelerini şaşkına çevirdi.

16.10.2022 17:07  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından kadınlara yönelik de sert kurallar getirildi. Bu kurallardan biri de kadınların ailelerinden bir erkek olmadan tek başlarına ya da başka erkeklerle dışarı çıkmalarını yasaklayan kuraldı.

ARABANIN İÇİNDE BAŞKA BİR ERKEKLE GÖRÜLDÜ

24 yaşındaki bir kadın, yol kontrolü sırasında yanında başka bir erkekle Taliban güçlerine yakalandı. Arabadan indirilen ve yargılanan kadın hakkında recm kararı verildi. Ancak 14 Ekim'de recm edilmesi beklenen kadının hücresine giden Taliban üyeleri büyük bir şok yaşadı.

ASILI OLARAK ÖLÜ BULUNDU

Genç kadın, hücresinde asılı olarak ölü bulundu. Kadının intihar mı ettiği ya da başka bir şekilde mi öldürüldüğü henüz bilinmiyor.

Son Dakika Dünya Afganistan'da zina suçundan recm cezası verilen kadın hücresinde ölü bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serdar Dur: Yalan haber. Bu kadarlık bilgi ile recm cezası almaz. Zina etmiştir. Veya komple yalan haberdir. 67 99 Yanıtla
  • Ercan Aral : Gerçek olmayan haber, aslı astarı olmayan haber.Nice yalan haberleri gördüm,sonradan araştırdım baktım ki yalan haber. 4 5 Yanıtla

Advertisement